„Iisuse, ce blugi ai!” CEDO a luat o decizie neașteptată în privința lui Iisus și Fecioara Maria (Foto)

„Iisuse, ce blugi ai!” CEDO a luat o decizie neașteptată în privința lui Iisus și Fecioara Maria (Foto)

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a luat o decizie neașteptată, stabilind că Lituania a amendat în mod nejustificat o companie care îşi promovase produsele vestimentare folosindu-se Iisus şi Fecioara Maria.

Curtea de la Strasbourg a decis că autorităţile lituaniene „au pus pe primul loc protecţia sentimentelor persoanelor religioase, fără a lua în calcul în mod adecvat dreptul companiei la libertatea de expresie”, notează The Baltic Course.

Firma a promovat haine create de designerul Robert Kalinkin. În materialele publicitare  apar un bărbat cu parul lung şi o femeie în rochie albă care aduc a Iisus şi Fecioara Maria, scrie evz.ro.

Mesajele din reclamă:

„Iisuse, ce blugi ai!”, „Maria, ce rochie ai!”, „Maica Domnului, ce rochie ai!” şi „Iisuse şi Maria, ce haine purtaţi!”.

Inspectoratul de Stat pentru Produse Non-Alimentare din Lituania a amendat compania care beneficia de pe urma campaniei publicitare. De asemenea, mai multe instanţe din Lituania au decis că anunturile încalcă morala publică.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că „reclamele nu par să aducă jigniri gratuite şi nu par profane, nu instigă la ură în baza motivelor religioase şi nu atacă nicio religie într-o maniera gratuită”, notează Evenimentul Zilei.

Publicat la Fri, 02 Feb 2018 06:08:35 +0000

Internaţional

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More