Știri județul AradȘtiri județul ClujȘtiri județul Timiș

IPJ Timiș are nevoie de verificări suplimentare pentru a vedea cele aproape 500 de străzi nedeszăpezite, la Timișoara

sursa

Prefectul de Timiș, Eva Andreaș, le-a solicitat, joi, celor de la IPJ Timiș, o situație a străzilor nedeszăpezite din Timișoara. Și cifrele i-au fost făcute cunoscute. Joi, la Timișoara, după aproape o săptămână de la ninsorile abundente, erau 495 de străzi nedeszăpezite.

„Starea drumurilor din Timişoara, în acest moment, nu este deloc bună. Pe arterele principale se poate circula în condiţii relativ normale, însă pe străzile secundare ne confruntăm cu situaţii dificile. Sunt zile bune de când nu mai ninge şi, totuşi, nimeni nu intervine pentru ca sloiurile de gheaţă să fie îndepărtate şi, odată cu ele, şi pericolul de accidente. Administratorul acestor drumuri, adică Primăria municipiului Timişoara, trebuie să ia măsuri urgente pentru rezolvarea acestei probleme, pentru că în alte oraşe se poate, şi dau exemplul Aradului, unde s-a intervenit şi pe drumurile secundare”, spunea joi, Eva Andreaş.

Reprezentantul guvernului în teritoriu le-a cerut astfel celor de la IPJ Timiș să ia măsurile legale care se impun în astfel de cazuri. Vineri, însă, situația prezentată prefectului a dispărut parcă din memoria celor de la IPJ Timiș. Întrebați dacă au sancționat Primăria Municipiului Timișoara, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Timiș au anunțat că „momentan se fac verificări”.

„Verificările” vin în condițiile în care polițiștii timișeni puteau lua măsuri împotriva administratorului drumurilor nedeszăpezite fără să mai fie împinși de la spate de prefect. Au la îndemână OUG nr. 195/2002 în care, la articolul 105 aliniatul 28, este specificat clar că „neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă, potrivit reglementărilor în vigoare” constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancțiuni.

Lipsa de reacție a autorităților vine la aproape o săptămână după ninsorile abundente care au paralizat Timișoara. Dacă pe marile artere se poate circula, străzile adiacente din oraș sunt în continuare înzăpezite.

Lipsa de reacție nu este un lucru neobișnuit la IPJ Timiș. Miercuri, reprezentanții instituției susțineau că Timișul a fost ferit de drogul Zombie și că nu au înregistrat cazuri de consum. Realitatea însă i-a contrazis, iar memoria pare că le-a jucat feste. Chiar ei, polițiștii, au răspuns unor sesizări legate de tineri aflați sub influența unor substanțe psihotrope. În ultimele luni! Deși unii dintre ei au recunoscut neoficial simptomele prezentate de consumatori ca fiind similare cu cele produse de drogul Zombie, semnalele nu par să-i făcut să ia măsuri. Asta pentru că încă nu există o analiză care să evidențieze exact tipul de substanță consumată. De câteva luni!

Articole pe aceeași temă:

Prefectul de Timiș Eva Andreaș a cerut reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție, la aproape o săptămână de la startul ninsorii abundente, un raport privind străzile din Timișoara unde nu s-a făcut deszăpezire. Sunt aproape 500 de străzi încă sub zăpadă…

Conform raportului celor de l…

Scene șocante, filmate de un șofer, joi dimineață, la Timișoara. Acesta a surprins doi tineri ce par a fi sub influența noului drog denumit Zombie, care a apărut de ceva timp pe piața narcoticelor din țară. Polițiștii din Timiș susțin că județul nu este afectat de acest fenomen.

Imaginile au fo…