Japan Display Inc. adoptă formatul de display 18:9 pentru smartphone-uri. Ar putea fi folosit pe noile Sony Xperia (Telefoane mobile)

Samsung şi LG încearcă să impună un nou standard pe piaţa de display-uri de smartphone, cu raport de aspect alungit. Se pare că şi alţi producători de panouri pentru mobile adoptă noul format, cel mai nou fiind Japan Display Inc., care a anunţat disponibilitatea pentru producători pentru panouri cu raport de aspect 18:9. Acest lucru înseamnă că în curând vom vedea dispozitive de acest gen şi de la producători de smartphone-uro din Japonia precum Sony sau Sharp.

În timp ce Samsung şi LG adoptă panouri cu raport de aspect 18,5:9 şi 18:9 high-end, cu rezoluţii mai mari decât standardul din prezent pentru flagship-uri, QHD, JDI abordează situaţia puţin diferit. Compania a anunţat disponibilitatea unor panouri 18:9 cu rezoluţie 2160 x 1080 pixeli, care vor fi realizate în parteneriat cu alte câteva companii din Japonia. Este vorba despre Sony, Hitachi şi Toshiba, care cel mai probabil vor fi şi primii integratori ai panourilor.

Conform informaţiilor disponibile, panourile sunt realizate folosind tehnologia Full Active LCD, nu AMOLED ca în cazul Samsung. Modelul de smartphone prezentat de JDI care pare să împrmute sensibilităţile de design ale noilor Galaxy S8 şi LG G6, oferind margini subţiri de jur împrejurul ecranului. Desigur, acesta nu este un telefon final, ci doar un prototip realizat pentru a demonstra tehnologia.

Nu este clar când vom vedea primele dispozitive de la Sony cu acest tip de display, însă cel mai probabil compania va anunţa noi smartphone-uri la IFA 2017, care va avea loc în septembrie la Berlin.

(…)

Cuvinte cheie: sony, jdi, japan display inc., display,

Subiecte asemănătoare:
» Sony extinde gama de televizoare 4K HDR
» Sony abandonează seriile de telefoane Xperia X şi Xperia X Compact
» Sony anunţă depăşirea pragului de 70 de milioane utilizatori unici activi lunar în PlayStation Network
» Sony lansează un nou model Walkman, rezistent la apă şi extreme de temperatură
» Sony α9 completează gama de camere foto Sony full-frame mirrorless adresate profesioniştilor

Articol original – Japan Display Inc. adoptă formatul de display 18:9 pentru smartphone-uri. Ar putea fi folosit pe noile Sony Xperia, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More