Lenovo propune un concept de laptop cu display curbat flexibil (Laptopuri)

Discuţiile despre dispozitive cu display flexibil sunt în spaţiul public de mai mulţi ani, încă de când Samsung a prezentat primele modele de panouri AMOLED de acest gen. Până în prezent însă, niciun dispozitiv mobil nu a integrat asemenea funcţionalitate, panourile de acest gen fiind folosite mai degrabă pentru a realiza dispozitive curbate la margini. Lenovo prezintă însă un concept de laptop cu display flexibil, care ar putea ajunge pe piaţă în viitorul apropiat.

Deşi a fost prezentat ca un dispozitiv futurist de către producătorul chinez, istoria companiei sugerează că nu am putea fi prea departe de un adevărat laptop IdeaPad cu un astfel de ecran. Practic, toată suprafaţa de deasupra tastaturii şi până în partea de sus se transformă într-un singur display lung şi curbat în partea de jos, unde în mod normal ar exista o balama.

Asemeni Surface Book de la Microsfot, balamaua ar lăsa loc între display şi tastatură, lucru necesar în cazul unui laptop cu ecran flexibil care stă curbat atunci când este închis. Conform oficialilor companiei, laptopul final ar putea integra şi alte tehnologii puţin utilizare în spaţiul computerelor personale precum comenzi vocale, probabil prin intermediul Cortana de pe Windows 10.

Tot conceptul Lenovo se bazează însă pe faptul că în viitorul apropiat vor apărea noi tehnologii pentru display-uri care să faciliteze integrarea unui astfel de panou într-un produs pentru consumatori, însă şi pe noi materiale care vor asigura construcţia unei carcase care să poată fi îndoită pentru a asigura un design continuu, fără balamale mecanice. 

(…)

Cuvinte cheie: lenovo, laptop, pc, ecran curbat

Subiecte asemănătoare:
» Lenovo prezintă ThinkStation P320 Tiny, o staţie grafică cu dimensiuni compacte pentru mediul business
» Surface Laptop de la Microsoft este imposibil de dezasamblat sau upgradat
» Microsoft lansează Modern Keyboard, prima sa tastatură cu senzor de amprentă
» Le Slide este un dispozitiv care adaugă două ecrane suplimentare la un laptop
» Acer Aspire 7: un laptop performant ascuns într-o carcasă discretă [REVIEW]

Articol original – Lenovo propune un concept de laptop cu display curbat flexibil, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More