LIVE VIDEO – Cutremur de 8,1 grade în Mexic. S-a emis alertă de tsunami și sunt cel puțin șase morți

Panică în largul coastelor Mexicului. Un puternic cutremur a avut loc vineri, iar imediat după acesta au urmat mai multe replici. Autoritățile au emis alertă de tsunami.

Un cutremur cu magnitudinea 8,1 a avut loc în largul coastelor Mexicului, la o adâncime de 33 de kilometri, transmite Reuters citat de news. Seismul a fost urmat de mai multe replici cu magnitudinea peste 5 şi au fost emise avertizări de tsunami pentru mai multe state.
Iniţial, magnitudinea cutremurului a fost estimată la 8, fiind apoi revizuită la 8,1. Seismul a fost urmat de mai multe replici cu magnitudinea peste 5.
Epicentrul a fost situat la 123 de kilometri sud-vest de oraşul Pijijiapan, la o adâncime de 33 de kilometri.
Autorităţile mexicane au anunţat că nu s-au înregistrat pagube majore în urma cutremurului, iar Agenţia de Protecţie Civilă din Mexic a anunţat că acesta a fost cel mai puternic cutremur care a lovit ţara de la seismul devastator din 1985, care a răsturnat numeroase clădiri şi a ucis mii de oameni.
Oamenii din Ciudad de Mexico au ieşit în stradă în pijamale când au început să sune alarmele după cutremurul care s-a produs imediat după miezul nopţii, a declarat un martor citat de Reuters.
„Nu am mai văzut vreodată să se mişte pământul aşa. La început am râs, dar după ce s-au stins luminile nu am mai ştiut ce să fac”, a povestit un bărbat din capitala Mexicului.

Sistemul american de avertizare a tsunami-urilor a anunţat că seismul reprezintă o ameninţare potenţială de tsunami pentru mai multe ţări din America Centrală, inclusiv cele de pe coasta Pacificului din Guatemala, Honduras, Mexic, El Salvador şi Costa Rica. Aceştia ua transmis că încă se făceau evaluări privind situaţia în Hawaii, Guam şi alte insule din Pacific.

BREAKING: Massive 8.2 magnitude earthquake strikes Mexico

BREAKING: Massive 8.2 magnitude earthquake strikes MexicoFull story: http://dailym.ai/2vS9Qgb

Posted by Daily Mail on jueves, 7 de septiembre de 2017

Șase morți deocamdată
Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurulului cu magnitudinea 8,1 produs vineri dimineaţă în largul coastelor Mexicului, scrie presa internaţională. Cinci dintre victime sunt din Mexic, iar a şasea din Guatemala. Printre cele cinci persoane decedate în Mexic se află şi doi copii în oraşul Tabasco, potrivit Associated Press. Primarul din această localitate, Arturo Nunez, a spus că unul dintre copii a murit atunci când un zid s-a prăbuşit peste el.

Earthquake damage in Mexico | September 8, 2017

EARTHQUAKE DAMAGE IN MEXICO: Images and video show damage from the magnitude 8 earthquake that shook parts of southern Mexico and killed at least 5 people.

Posted by World News Now on viernes, 8 de septiembre de 2017

Al doilea copil a decedat în secţia de neonatologie a spitalului, după ce aparatele care îl ţineau în viaţă s-au oprit din cauza penei de curent electric.

Monument almost topples as massive earthquake strikes Mexico

An earthquake of 8.1 magnitude has struck off the coast of Mexico, shaking buildings and monument in the capital. It has also sparked tsunami warnings.

Posted by Telegraph News on viernes, 8 de septiembre de 2017

Celelalte trei decese au fost în statul Chiapas, în San Cristobal de las Casas.

Source

Ora de Sibiu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More