Localnicii din Pojogeni, îngroziți după ce adevăratul criminal din cazul Țundrea a ieșit din pușcărie

Localnicii din satul Pojogeni, care aparține de orașul Târgu Cărbunești, acolo unde în urmă cu aproximativ 20 de ani au avut loc mai multe crime, sunt îngroziți că Gheorghe Avram, adevăratul criminal din cazul Țundrea, a scăpat de pușcărie și s-a întors acasă. El trăiește în satul vecin Comănești, alături de mama sa și băiatul lui.

Domnica Țundrea, de 79 de ani, recunoaște că este înspăimântată: „De ce-i dădură drumul? Însemnă ca mai face și alte crime. Îmi e teamă. La toată lumea îi este teamă. E a doua crimă pentru care a fost condamnat. Au fost mai multe crime la noi … Mi se ridică părul pe mine. Când s-a întâmplat atunci cu Mioara, eu eram de serviciu, că lucram la spital. Toată lumea striga că a fost găsită Mioara. Când am fost acolo și am văzut-o… era cu piatra în gură. La înmormântarea ei, preotul spune că criminalul este printre noi și așa a fost. Ne e frică la toți, dacă-i dădură drumul. Eu sunt singură și am 80 de ani, dar nu am bani. Eu toți îi pun pe card. Când aud câinele, ies imediat afară”.

Verginia Miroiu, de 62 de ani, este convinsă că Avram este adevăratul criminal și femeia spune că tremură de frică: „Sinceră să fiu, am început să tremur. El este criminalul 100%. Au fost mai multe crime în sat. E normal că ne temem. Îmi este frică să mai vin seara pe drum”.

Ce spune fratele victimei despre eliberarea lui Avram

Cristi Gherasie, fratele victimei care a fost ucisă la doar 14 ani, spune că nu este convins că Avram este adevăratul criminal și că nu mai are încredere în justiție după ce s-a întâmplat: „Eu am vorbit cu el (n.r. – cu Gheorghe Avram) și l-am întrebat, dar mi-a spus că nu a omorât-o el. Acum, Dumnezeu știe. E liber acum. Justiția a avut toate probele. Nu sunt eu în postura de a judeca. Dumnezeu ne judecă. Nici până în ziua de azi nu pot spune că se știe cine a ucis-o pe sora mea. Justiția nu și-a făcut datoria. Oamenii spun că de când l-au luat pe Avram nu au mai fost crime în sat. Atunci au fost cam patru sau cinci crime și nu se știe nici acum criminalul”.

În urmă cu 25 de ani, Mioara Gherasie, o fată din Pojogeni în vârstă de numai 14 ani, cu un mic handicap, era găsită moartă pe albia unui pârâu. Avea multe lovituri pe corp și pietre în gură. În plus, medicii legiști au stabilit vă fusese și violată. Inițial, pentru această crimă a fost trimis în judecată Marcel Ilie Țundrea, care a stat la închisoare timp de 12 ani. A fost eliberat în anul 2004, după ce s-a demonstrat că nu el este criminalul, iar proba ADN l-a indicat ca autor al faptei pe Avram.

Ce le transmite Avram localnicilor

Gheorghe Avram a acceptat pentru prima dată să stea de vorbă cu jurnaliştii despre cazul Ţundrea. El se consideră nevinovat și spune că nu a ucis-o el pe fata din satul vecin, fiind și el o victimă a sistemului: „Sistemul din România a făcut în aşa fel încât să mă scoată vinovat 100%. Sistemul este de vină. A greşit şi în cazul Ţundrea, dar şi în cazul meu. ADN este o probă, dar nu şi în cazul meu. (…) Eu susţin că este vorba de o eroare şi în cazul meu. Eu nu am comis fapta. Puteam să spun oricând că eu sunt autorul, pentru că fapta este consumată, dar nu am făcut asta”.

„Nu sunt o persoană agresivă”

Avram le spune localnicilor că nu au de ce să se teamă: „Nu văd niciun motiv de ce să se teamă. Nu sunt un bolnav psihic. Nu sunt o persoană agresivă. Răspund doar dacă sunt provocat. Nu trebuie ca oamenii să-şi facă probleme din cauza mea. El vrea să plece din România și să se stabilească în străinătate: „Voi părăsi ţara. Dacă pot, voi uita că sunt român. Nu se mai merită să trăieşti într-o ţară ca România”.

Gheorghe Avram a fost arestat la începutul anului 2011, pentru crima din anul 1992, și eliberat în urmă cu două zile.

 
 
 
 
 
 

Post-ul Localnicii din Pojogeni, îngroziți după ce adevăratul criminal din cazul Țundrea a ieșit din pușcărie apare prima dată în Impact In Gorj.

Impact In Gorj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More