Mapamond (16.05.2017)

Sculptura „Muza adormită” a lui Constantin Brâncuși s-a vândut cu o sumă record în urma unei licitații organizate, luni, de Casa Christies. Lucrarea lui Constantin Brâncuși a fost achiziționată pentru suma de 57,37 milioane de dolari, dublu celei de la care a început licitația. Câștigătorul licitației de la New York, și noul posesor al sculturii „Muza adormită” a preferat să rămână anonim, a anunțat casa de licitații. Zvonurile susțin, însă, că sculptura ar fi fost achiziționată de mogulul media David Geffen, prin telefon, dar acesta a negat informația când a fost contactat telefonic. Licitația pentru sculptura din 1913, care reprezintă capul unei femei, a durat nouă minute. Muza adormită a fost evaluată la 25-35 milioane de dolari, dar sumele oferite au crescut foarte repede. La licitația Christie’s de la New York au fost vândute, luni, 43 de lucrări, pentru suma de 289 de milioane de dolari, sculptura lui Brâncuși fiind cea mai valoroasă. Muza adormită a depășit, ca valoare de vânzare o pictură a lui Picasso – Femme assise, robe bleue, care s-a vândut pentru 45 de milioane de dolari.

Coreea de Nord ar fi organizat atacul cibernetic care a lovit în întreaga lume şi a infectat 200.000 de calculatoare, inclusiv un spital din România şi fabrica Dacia de la Mioveni, conform unor mari companii de securitate cibernetică. Experţii bănuiesc că atacul ar fi fost orchestrat de aşa-numitul Grup Lazarus, care ar fi comis în trecut şi alte atacuri, precum cel asupra companiei Sony Pictures. Neel Mehta (Google) a postat coduri informatice care prezintă un ele similitudini între virusul „WannaCry”, care a afectat 300.000 de calculatoare din 150 de țări, și o altă serie de acțiuni de piraterie atribuite Coreei de Nord. Unii experți au conchis rapid că acești indici, chiar dacă nu sunt pe deplin concludenți, dovedesc că în spatele acestui atac cibernetic se află Coreea de Nord.

15 imigranti pakistanezi, care se indreptau spre Germania, au fost rapiti de indivizi inarmati in Romania. Rapitorii cer plata unor rascumparari, sustin rudele extracomunitarilor, citate de cotidianul pakistanez Express Tribune, informatia nefiind confirmata inca din alte surse. „Imigrantii mergeau din Turcia spre Uniunea Europeana, cand au fost rapiti in Romania”, afirma Saeeda Bibi, al carei frate a fost rapit. Conform cotidianului pakistanez, imigrantii se indreptau spre Germania, dar au fost rapiti in Romania si sunt torturati si infometati pana cand familiile din Pakistan platesc rascumparari. Saeeda Bibi sustine ca rapitorii cer cate 10.000 de euro pentru eliberarea fiecaruia dintre imigranti. Poliţia Română nu confirmă informaţia din cotidianul pakistanez The Express Tribune, care scria că 15 imigranţi pakistanezi care se îndreptau spre Germania au fost răpiţi de indivizi înarmaţi în România. IGPR susţine că nu există nicio sesizare primită în acest caz.

The post Mapamond (16.05.2017) appeared first on Litoral TV.

Litoral TV

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More