Marian Râlea, pe scena din Piteşti

Marian Râlea, pe scena din Piteşti


Marian Râlea

Turneul ARTfel a ajuns şi la Piteşti, pe scena Teatrului „Alexandru Davila”, cu spectacolul „Eu nu contez!”. Marian Râlea este unul dintre  protagoniştii distribuţiei, alături de alţi actori consacraţi, cum ar fi: Ana Maria Pîslaru, Sorin Dinculescu, Relu Poalelungi.

Marian Râlea ne-a dezvăluit, ieri, câteva lucruri despre spectacolul ce se va juca pe data de  27 februarie: „Suntem actori de la mai multe teatre din Bucureşti, cei tineri sunt de la Teatrul  Naţional Bucureşti. Am încercat să urcăm un text pe scenă, să-l facem să vibreze cu sensibilitatea noastră şi cu inima noastră de actori”. Textul este scris de Florin Coman şi reprezintă prima încercare a lui de dramaturgie, propunând o îmbinare a elementelor dramatice specifice teatrului cu lirismul muzicii clasice şi populare.

„E un spectacol care vorbeşte despre iubire. «Eu nu contez», aşa cum spune textul, dar contează ce facem noi pentru ceilalţi, pentru cel de lângă noi. Este un text despre suflet, respect şi, nu în ultimul rând, despre sacrificiu. Partea a doua a spectacolului este o ficţiune care se transformă în realitate şi care ne duce cu gândul la catastrofele care se întâmplă în jurul nostru. Ne învaţă cum le putem evita sau cum ne-am putea sacrifica”, a continuat actorul.

Surpriza spectacolului este prezenţa Narcisei Băleanu, o voce extraordinară. Va cânta nu numai melodii populare, va face şi ilustraţia muzicală cu nai, oferind sensibilitatea necesară piesei. Marian Râlea şi-a adus aminte şi de vremea în care era „Magicianul”: „Publicul o să-l vadă pe magician în rolul de actor. Sigur că o să vină copiii pe care i-am crescut şi care acum au şi ei copii. Acesta e publicul pe care l-am format”.

(Visited 19 times, 19 visits today)

Citeşte şi

Publicat la Thu, 08 Feb 2018 18:30:05 +0000

Învăţământ – Cultură

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More