MedLife cumpără rețeaua de clinici și spitalul Polisano din Sibiu

Rețeaua de clinici pusă pe picioare de defunctul afacerist sibian Ilie Vonica, este la un pas de a fi cumpărată de concurenții de la MedLife. Negocierile au fost confirmate miercuri de către ambele părți.

MedLife, cel mai mare furnizor privat de servicii medicale, este în negocieri finale să cumpere reţeaua de clinici şi spitalul Polisano, cu afaceri de 17 milioane de euro anul trecut. Prin această tranzacţie, MedLife se consolidează pe prima poziţie din piaţa serviciilor medicale private. “Pentru noi, Polisano devine un parteneriat strategic important si, totodata, o dovada a angajamentului nostru pe termen lung de a extinde serviciile medicale de excelenta in beneficiul pacientilor in toate regiunile tarii. Avem un respect deosebit pentru calitatea serviciilor medicale si functionarea operationala din cadrul Polisano. Acestea sunt valorile care ne aduc impreuna si sunt increzator ca alaturarea Polisano ne va intari si mai mult pozitia de lider national in servicii medicale de inalta performanta”, a declarat Mihai Marcu, Director General MedLife, conform ZF.
“De-a lungul timpului Polisano a fost renunoscut la nivel national pentru calitatea serviciilor oferite, aparatura medicala din dotare, dar si pentru solutionarea unora dintre cele mai complexe cazuri medicale la nivel privat. Alaturarea la Grupul MedLife ne aduce un plus de valoare si, totodata, ne va ajuta sa sustinem demersul nostru de a oferi in permanenta servicii premium si o echipa medicala de exceptie, tuturor pacientilor, atat din zona de retail, cat si din cea corporate”, a declarat Dr Ovidiu Gligor, Administrator al Clinicilor si Spitalului Polisano, anunță ZF.

Tranzacția depinde de Consiliul Concurenței
Tranzactia urmeaza sa fie analizata de Consiliul Concurentei. Odata aprobata, aceasta poate deveni cea mai importanta tranzactie din sectorul medical anuntata in acest an si un pas important in indeplinirea angajamentului nostru fata de investitorii care au avut incredere in strategia companiei si capacitatea ei de implementare.
“Daca toate conditiile vor fi indeplinite si se va finaliza achizitia Clinicilor Polisano, MedLife va ajunge la un numar de 6.300 angajati si va fi angajatorul a aproximativ 5% din medicii cu Autorizatie de Libera Practica din Romania si, probabil, a unui procent relevant al asistentilor medicali. Credem ca, atat Ministerul Sanatatii cat si CNAS ar trebui sa se consulte cu mediul privat asupra politicilor publice din sanatate si, inainte de orice modificari legislative, sa ne ofere o predictibilitate mai mare asupra evolutiei acestora. Avem nevoie sa gasim impreuna parghiile necesare pentru a motiva acesti profesionisti ca sa ramana in tara si sa ofere servicii medicale la cel mai inalt nivel conationalilor lor.” a mai spus Mihai Marcu.

Polisano vândut pe bucăți
Reţeau de clinici şi spitalul Polisano fac parte dintr-un grup care a fost fondat de omul de afaceri Ilie Vonica care s-a sinucis în 2014 după ce începuse o anchetă la adresa conducerii companiei, inclusiv a soţiei sale într-un caz de reţete false.Grupul Polisano a fost marcat la finalul anului trecut de intrarea în insolvenţă a celei mai mari com­panii din grup, divizia de distribuţie medicamente Polisano. La cateva luni de la anunţarea procedurii de insolvenţă, administratorul financiar a propus intrarea în faliment a distribuitorului, iar mă­sura a fost votată de creditori cu 89% din voturi. În luna septembrie a anului trecut, Polisano a vandut 78 de farmacii către Sensiblu, într-o tranzacţie a cărei valoare nu a fost făcută publică.
Din grup mai fac parte şi o fabrică de medicamente în acţionariatul căreia a intrat anul acesta Grupul feroviar Grampet, cu un pachet de 20%, dar şi un spital în Sibiu.

Source

Ora de Sibiu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More