Mesaje pentru EXTRATEREȘTRI. NASA a publicat înregistrările trimise în spațiu în anii 70. Ce a transmis România (AUDIO)

În urmă cu aproape 40 de ani, în 1977, două sonde ale NASA au dus în spațiu un DISC DE AUR ce conținea o serie de înregistrări cu mesaje pentru extratereștri.

Gramofonul special conținea sunete şi imagini menite să ilustreze diversitatea vieţii şi culturii pe Pământ şi a fost trimis cu intenţia de a fi descoperit de orice fiinţe inteligente.

Arhiva de sunete cuprinde o compilaţie de saluturi de pe Pământ, în mai multe limbi, precum şi sunete care să ilustreze stadiul în care se afla omenirea în secolul al XX-lea. În plus, DISCUL DE AUR conține și înregistrarea unui copil care plânge și care este consolat de către masa ma, codul Morse, precum şi sunetele produse de animale, de vânt sau de ploaie.

Recent, NASA a încărcat aceste înregistrări pe Soundcloud, acestea putând fi ascultate de oricine are o conexiune la internet.

extratereștri

NASA a trimis în spaţiu şi câteva piese muzicale, însă acestea nu au fost încărcate pe Soundcloud, cel mai probabil din motive de copyright. Printre acestea se numără Simfonia a V-lea a lui Beethoven sau piese ”Johnny B. Goode” a lui Chuck Berry.

”Discul de aur” contine si o declaratie a presedintelui Statelor Unite de la acea vreme, Jimmy Carter, ce sintetizeaza foarte bine motivul pentru care oamenii de stiinta au initiat acest proiect inedit.

Ascultă AICI înregistrarea ce conține și mesajul României

”Transmitem acest mesaj în cosmos. Este foarte posibil să supravieţuiască un miliard de ani, timp în care civilizaţia noastră va fi profund alterată, iar suprafaţă Pământului mult schimbată. Dintre cele 200 de miliarde de stele din Calea Lactee, unele – poate multe – ar putea avea planete locuite de civilizaţii care călătoresc în spaţiu. Dacă o astfel de civilizaţie receptează Voyager şi poate înţelege aceste înregistrări, acesta este mesajul nostru:

Acesta este un cadou de la o lume îndepărtată şi mică, o mărturie a sunetelor noastre, a ştiinţei noastre, a imaginilor şi muzicii noastre, a gândurilor şi sentimentelor noastre. Speram ca într-o zi, după ce depăşim problemele pe care le întâmpinăm acum, să ne alăturăm civilizaţiilor galactice. Această înregistrare reprezintă speranţa, dorinţa şi buna noastră intenţie, într-un univers vast şi impresionant”, spune fostul presedinte in declaratia imiprimata pe celebrul disc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More