StiriȘtiri județul Neamț

Metoda „Accidentul” nu mai dă roade. Două femei din Piatra-Neamț au dejucat planurile escrocilor

În noaptea de 28/29 noiembrie 2017, dispeceratul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ a fost sesizat despre două situații de tentative de înșelăciune prin metoda „Accidentul” .
Polițiștii au demarat cercetările în cazurile celor două femei de 62 și 71 de ani, din Piatra-Neamț, care au fost sunate, în noapte, de persoane necunoscute, care s-au recomandat a fi organe judiciare și care le-au solicitat bani, pentru soluționarea unui accident în care au fost implicați copii victimelor.
Niciuna dintre persoanele vizate nu a dat curs solicitării, verificând informațiiile furnizate prin contactarea rudelor.

Polițiștii vă sfătuiesc să dați dovadă de mai multă vigilență în această perioadă aglomerată a anului și să nu vă lăsați înșelați atât de astfel de avertizări, cât și de oferte de produse mult prea ieftine sau alte câștiguri nefondate.

  • Nu acceptaţi schimburi de bunuri sau aşa zise chilipiruri.
  • Nu permiteţi accesul în locuinţă sau curtea imobilului persoanelor necunoscute care se oferă să cumpere diverse bunuri – vor profita de neatenţia dumneavoastră şi ulterior veţi constata că v-au fost sustrase bunuri de valoare sau sume de bani;
  • Nu comunicaţi niciodată informaţii personale confidenţiale (CNP, serie
    buletin, conturi bancare, parole, etc.) sau date despre familie, prieteni, vecini sau
    cunoscuţi persoanelor cu care intraţi în contact aparent întâmplător;
  • Nu efectuaţi niciun transfer bancar în contul unor necunoscuţi şi nu înmânaţi bani persoanelor care sunt trimise la uşa locuinţei dumneavoastră sau cu care vi se solicită să vă întâlniţi.
  • Dacă sunteţi victimă a unor astfel de fapte, sesizaţi imediat Poliţia la numărul unic de urgenţă 112, pentru a fi demarate verificările ce se impun

Ziar Piatra-Neamt