Microbuz cu pasageri, accident la limita unei adevărate tragedii

O adevărată tragedie era cât pe ce să se întâmple în această dimineață, într-o curbă deosebit de periculoasă de pe DN 15C, între comunele nemțene Crăcăoani și Bălțătești.

Șoferul unui microbuz cu pasageri a eșuat efectuarea unei curbe la dreapta și a luat-o… tot înainte. A părăsit partea carosabilă și s-a oprit în niște copaci de pe terenul viran din apropierea drumului, la câțiva metri distanță de o prăpastie abruptă. Dacă și-ar fi continuat deplasarea, titlul acestui articol ar fi putut include și sintagma “pierderi omenești”.

Microbuzul face curse regulate Piatra Neamț- Agapia, iar la momentul producerii accidentului avea patru pasageri, potrivit polițiștilor rutieri. Martorii spun însă că în microbuz se aflau mai mulţi oameni(7- 8). Autovehiculul a mers câţiva metri pe două roti, dar, din fericire, nu s-a răsturnat. Aşa se face că pasagerii nu au suferit răni foarte grave. O femeie (55 de ani) din Crăcăoani, care stătea pe locurile din față, a fost transportată la Spitalul din Târgu Neamț, acuzând dureri la picior. Nu cu Ambulanța, așa cum e firesc în cazul accidentelor rutiere, ci cu o mașină personală.

„Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului, rezultă faptul că, în timp ce un bărbat de 62 de ani din Piatra Neamț conducea un microbuz în regim de transport public de persoane pe DN 15C, în localitatea Bălțătești, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, respectiv într-o curbă la dreapta. A pierdut controlul asupra direcției de mers, părăsind partea carosabilă și intrând pe un teren viran, din apropierea drumului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero”, ne-a precizat Elena Bulgărea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Cercetările sunt în derulate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Andreea Trăsnea

Sursa: ziartarguneamt.roZiar Piatra-Neamt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More