Știință și NaturăStiri

MISTER elucidat după cinci secole! Oamenii de știință italieni au făcut o descoperire URIAȘĂ într-o mănăstire florentină abandonată

mister

MISTER elucidat după cinci secole!

Ceea ce a fost numit “misterul Mona Lisei”, vreme de aproape cinci secole, pare în sfârşit elucidat. Arheologii italieni sunt convinşi că au făcut o descoperire uriașă, susținând că au găsit rămăşiţele pământeşti ale Lisei Gherardini, nimeni alta decât femeia care i-a servit drept model lui Leonardo Da Vinci pentru Mona Lisa, cea mai celebră pictură din lume, scrie sciencealert.com.

Potrivit cercetătorului Silvano Vinceti, şeful Comitetutului Naţional pentru Patrimoniul istoric, cultural şi de mediu, este foarte posibil ca rămăşiţele găsite într-o mănăstire abandonată din Florența să aparţină Lisei Gherardini.

“Sunt elemente convergente deasupra şi dincolo de cele 14 teste cu carbon care arată că am fi descoperit mormântul Lisei. Vorbesc de analize istorice, arheologice şi antropologice care au fost realizate foarte riguros. Şansele ca osemintele să aparţină Lisei sunt extrem de mari”, a spus Vincenti.

mister

Datarea cu carbon a rămășițelor descoperite în mănăstirea Sant’ Orsola arată că femeia a decedat cam în acelaşi timp cu Lisa Gherardini del Giocondo.

În 2011, profesorul Vincenti afirma că descoperise un mesaj ascuns în ochii celebrei Mona Lisa, după ce i-a studiat în prealabil printr-o lupă de mare magnitudine.

Mona Lisa este o pictură deţinută în prezent de guvernul francez. Leonardo Da Vinci a început lucrul la tablou undeva în anii 1503 sau 1504 şi l-a terminat în anul 1519, cu puţin timp înainte de moartea sa, şi după ce îşi stabilise reşedinţa în Franţa.

În fiecare an, aproape şase milioane de oameni vizitează Muzeul Luvru din Paris pentru a vedea celebru portret al lui Leonardo Da Vinci.