Moscova avertizează România: Renunțați la instalarea de rachete Mk-41 la Deveselu, altfel vă asumați consecințele (VIDEO)

Moscova avertizează România, cerând guvernului României să renunțe la instalarea de lansatoare de rachete Mk-41 în dispozitivul de apărare antirachetă de la Deveselu, anunță Interfax.

Mihail Ulianov, directorul Departamentului pe probleme de neproliferare și control al armamentului din Ministerul rus de Externe, a declarat, într-un discurs ținut în comitetul de profil al Adunării Generale a ONU, că preconizata amplasare a elementelor sistemului de apărare antirachetă în România reprezintă o provocare serioasă.

Diplomatul rus a menționat că instalarea de lansatoare Mk-41 pe teritoriul român va fi considerată de Rusia o încălcare serioasă a Tratatului Forțelor Nucleare cu Rază Medie de Acțiune (INF), încheiat în 1987 între SUA și fosta Uniune Sovietică. Mihail Ulianov a făcut apel la guvernele SUA și României să conștientizeze pe deplin responsabilitatea lor pentru această dezvoltare a situației și să renunțe la aceste planuri până când nu este prea târziu.

Sistemul Mark 41 Vertical Launching sau Mk-41 – sistem cu lansare verticală – este un sistem de lansatoare verticale ambarcat, care dispune de o capacitate de angajare rapidă împotriva amenințărilor inamice de orice tip. Concepția acestui sistem derivă din lucrările efectuate pe sistemul de luptă Aegis 2.

Moscova avertizează România

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More