Stiri

Pădurar arestat preventiv într-un dosar de tăiere ilegală de arbori! Prejudiciul se ridică la circa 400.000 de lei

Două persoane au fost arestate preventiv, iar o a treia este cercetată sub control judiciar, sub acuzații de infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, furt de arbori și tăierea fără drept de arbori din vegetația forestieră. Una dintre persoanele arestate este pădurar de la Ocolul Silvic Lechința. Prejudiciul se ridică la circa 400.000 lei.

Acțiunea a  fost efectuată de  ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) — Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Bistrița-Năsăud, împreună cu lucrători de poliție ai Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bistrița-Năsăud, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Oamenii legii au efectuat vineri  6 percheziții domiciliare la locații situate pe raza județului. Dintre acestea, două percheziții au fost efectuate direct de către ofițeri ai DGA — SJA Bistrița Năsăud, respectiv una la sediul Ocolului Silvic Lechința și una la locuința lui Botoiu Dragomir Luca, angajat al acestui ocol. Cu ocazia perchezițiilor, au fost identificate și ridicate două motofierăstraie, precum și înscrisuri relevante pentru constituirea probatoriului în cauză.

Perchezițiile au fost dispuse de către procurorul de caz în vederea strângerii de probe în dosarul de urmărire penală al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud cu privire la comiterea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, furt de arbori și tăierea fără drept de arbori din vegetația forestieră.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016-2017, Botoiu Dragomir Luca, în calitate de pădurar în Ocolului Silvic Lechița, în schimbul unor sume de bani și a unor bunuri, a permis în repetate rânduri unui număr de 7 persoane să taie ilegal arbori din cantonul pe care îl avea în pază și gestiune. Potrivit Gărzii Forestiere, în această perioadă s-au tăiat ilegal 4.374 de arbori, prejudiciul cauzat ajungând la 397.623 de lei.

 

Inițial,Botoiu Dragomir Luca și încă două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, instanța dispunând ca acesta, împreună cu o altă persoană, să fie cercetați în stare de arest preventiv, iar cel de-al treia suspect, sub control judiciar.

Post-ul Pădurar arestat preventiv într-un dosar de tăiere ilegală de arbori! Prejudiciul se ridică la circa 400.000 de lei apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online