Modă și Frumusețe

Penelope Cruz, cea mai sexi femeie din lume

Penelope Cruz

Penelope Cruz, 40 de ani şi mamă a doi copii, a fost desemnată cea mai sexi femeie din lume în 2014 de revista Esquire.

‘Este de o frumuseţe imposibilă’, scrie ziaristul care a intervievat-o pe actriţa spaniolă Penelope Cruz la Madrid. ‘Când intră în cameră, bărbaţii se lovesc de mobilă’, continuă Chris Jones, citat de 7sur7.be.

Penelope Cruz, muza lui Pedro Almodovar refuză să vorbească despre viaţa fericită de familie cu Javier Bardem (spunând că ‘Acest lucru ne aparţine’), dar nu se fereşte să evoce latura sa întunecată. ‘Mi-am complicat viaţa în adolescenţă şi după 20 de ani. Mă atrăgea drama. Majoritatea dintre noi este atrasă de dramă, mai ales când eşti artist. Eşti tentat să explorezi aspecte întunecate. Acest lucru nu mă mai interesează deloc în prezent’, spune Penelope Cruz.

Penélope Cruz Sánchez (n. 28 aprilie 1974) este o actriță spaniolă. Născută în Madrid, Spania, Cruz a fost o dansatoare în vremurile copilăriei și adolescenței și chiar a abandonat școala pentru a dansa la Conservatorul Național din Madrid (balet clasic) și pentru a juca teatru la Cristina Rota’s School în New York (4 ani).

Imaginea și stilul său a fost comparat de multe ori cu cel al lui Sophia Loren.

Primele filme importante ale lui Penelope au fost “Volver” Iubire neîmplinită și mai cunoscutul Belle epoque, un film care a câștigat Premiul Academiei pentru Film Străin.

A apărut de asemenea cu Matt Damon în Pasiune neîmblânzită (All The Pretty Horses).

La începutul lui 2002 a început o relație cu Tom Cruise, după separarea lui de Nicole Kidman. Relația a început pe platourile de filmare de la Vanilla Sky, în care au apărut împreună.

Filmografie

Pirații din Caraibe: Pe ape și mai tulburi (2011) – Angelica
Banditele (2006) – Maria Alvarez
Head in the Clouds (2004) – Mia
Crăciun (2004)
Gothika (2003) – Chloe
Fanfan la tulipe (2003) – Adeline La Franchise
Visul Alb – Blow (2001) – Mirtha Jung
Idila căpitanului Corelli – Captain Corelli’s Mandolin (2001) – Pelagia
Vanilla Sky – Vanilla Sky (2001) – Sofia Serrano
Nici o veste de la Dumnezeu – Sin noticias de Dios (2001) – Carmen Ramos
Pasiune neîmblanzită – All the Pretty Horses (2000) – Alejandra de la Rocha
Femeia mereu deasupra – Woman on Top (1999) – Isabella Oliveira
Totul despre mama mea – Todo sobre mi madre (1999) – Sora Rosa
Dragoste de cowboy – Hi-Lo Country (1998) – Sánchez
Deschide ochii – Abre los ojos (1997) – Sofia
Belle Époque (1992) – Luz
Iubire neîmplinită – Jamon, jamon (1992) – Silvia