Peste 150 de sanctiuni contraventionale aplicate ieri de politistii rutieri maramureseni

Politistii rutieri nu au norma de amenzi! Scopul lor este sa previna accidentele de circulatie, pentru ca nimeni sa nu fie ranit sau ucis pe drumurile publice! Insa, de fiecare data cand sunt constate abateri care pot pune in pericol siguranta participantilor la trafic politistii aplica amenzi sau intocmesc dosare penale.

In cadrul activitatilor desfasurate ieri au fost aplicate peste 150 de sanctiuni contraventionale, toate pentru nereguli privind circulatia pe drumurile publice, conform IPJ Maramures.

Intre orele 07.00 – 20.00, politistii Biroului Rutier Baia Mare au efectuat controale in trafic menite sa previna producerea de accidente rutiere cauzate de neacordarea prioritatii de trecere pietonilor. In cadrul actiunilor desfasurate, politistii rutieri au depistat mai multi conducatori auto care au incalcat normele legale privind circulatia pe drumurile publice dar si pietoni care si-au pus viata in pericol traversand prin locuri nepermise.

Astfel, in Baia Mare au fost aplicate 110 sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 22.000 de lei. De asemenea, politistii baimareni au retinut doua permise de conducere si au retras doua certificate de inmatriculare.

Tot ieri, politistii Sectiei 5 Ocna Sugatag impreuna cu specialisti din cadrul Registrului Auto Roman, au organizat o actiune pe DN18, pe raza localitatii Feresti, ce a avut ca scop depistarea soferilor care circula pe drumurile publice cu autoturisme care nu corespund din punct de vedere tehnic. Au fost verificate 35 de autovehicule si pentru neregulile constatate au fost aplicate 41 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 13.000 de lei. Ca masura complementara au fost retrase 10 certificate de inmatriculare.

Si politistii rutieri din Baia Sprie au actionat pentru combaterea vitezei excesive si a traversarilor neregulamentare. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 15 sanctiuni contraventionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 4.500 de lei, iar complementar a fost luata masura retinerii a doua permise de conducere.

 ZiarMM

The post Peste 150 de sanctiuni contraventionale aplicate ieri de politistii rutieri maramureseni appeared first on ZiarMM.

ZiarMM

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More