sursa

Sute de persoane – atât adulți, cât și minori – au ajuns zilele acestea la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad cu diferite probleme de sănătate. Afecțiunile cel mai des întâlnite de cadrele medicale la cei care au trecut pragul unității medicale au fost cele respiratorii, cardiace și digestive. Peste 50 de adulți au fost diagnosticați cu afecțiuni digestive în urma controlului medical efectuat la UPU.

În ceea ce privește intoxicațiile cu alcool, doar două persoane au fost diagnosticare cu această problemă, semn că se bea cu limită. Însă nu la fel stau lucrurile și când vine vorba de mâncare. Alți 51 de adulți au avut afecțiuni cardiace – este vorba despre două stopuri cardio respiratorii și opt infarcturi miocardice. Cadrele medicale ale UPU au diagnosticat 50 de afecțiuni respiratorii și 16 cazuri în care pacienții au suferit accidente vasculare cerebrale. Restul cazurilor medicale cu care s-au confruntat medicii au vizat fracturile, luxațiile, entorsele etc.

În ceea ce-i privește pe minori, 75 dintre ei au avut afecțiuni respiratorii, 33 afecțiuni digestive, iar un copil de 16 ani a suferit o intoxicație cu alcool. Copiii au ajuns la UPU cu fracturi, luxații, contuzii și excoriații. În total, 606 persoane – dintre care 461 de adulți și 145 de copii – au trecut pragul UPU în perioada 22 decembrie, ora 08.00 – 26 decembrie, ora 08.00.