Peste câţiva ani oamenii ar putea călători în timp record cu rachete interplanetare dintr-un oraş în altul, pe Pământ (Curiozitati)

Elon Musk, directorul executiv al companiei spaţiale private SpaceX, a propus o metodă inedită de călătorie, chiar aici pe Pământ. Aceasta presupune folosirea de rachete interplanetare, precum cele care vor duce oamenii pe Marte, pentru a călători dintr-un oraş în altul. Potrivit lui Musk, pasagerii vor ajunge oriunde pe planetă în mai puţin de o oră, la un preţ similar cu cel al biletului de avion. 
 
SpaceX lucrează la o mega-rachetă potrivită pentru această sarcină. Aceasta va duce în spaţiu o navă cu psageri la bord, care apoi va reintra în atmosferă şi ateriza în apropierea marilor oraşe. O călătorie de la Londra la Dubai ar dura doar 29 de minute folosind noua tehnologie. Nava va putea atinge, în spaţiu, o viteză maximă de aproape 30.000 de Km/h.  
 
Musk a prezentat şi un clip video în care este explicată ideea. 
 
Totuşi, rămân multe necunoscute legate de această nouă modalitate de transport. Confortul pasagerilor este una dintre acestea. Zborul în spaţiu este diferit de cel în atmosferă şi presupune gravitaţie zero, expunere la radiaţii potenţial letale sau forţe G foarte mari. Vor vrea oamenii să treacă prin astfel de experienţe pentru a ajunge în câteva zeci de minute într-un oraş foarte îndepărtat? Rămâne de văzut. Totuşi, modalitatea de transport propusă de Musk ar putea revoluţiona industria transporturilor de mărfuri. 
 
 
Aceeaşi rachetă, numită BFR (Big Fucking Rocket) ar urma să ducă primii oameni pe marte până în anul 2024. Nava specială care va fi ataşată la BFR va avea o capacitate de transport cuprinsă între 80 şi 200 de persoane, potrivit lui Musk. 
 

(…)

Cuvinte cheie: elon musk, spacex, rachete, calatorii, marte

Subiecte asemănătoare:
» Tesla Model 3: primele imagini cu interfaţa touchscreen a maşinii [VIDEO]
» Miliardarii Elon Musk şi Mark Zuckerberg se „ceartă” pe tema inteligenţei artificiale: „E iresponsabil să spui asta”/„Cunoştinţele lui în domeniu sunt limitate”
» Elon Musk: Apple nu vrea să lucreze la o maşină împreună cu Tesla
» Cum vrea miliardarul Elon Musk să fluidizeze traficul din marile oraşe printr-o reţea de tuneluri subterane
» Compania privată SpaceX a lansat un satelit de spionaj al armatei SUA

Articol original – Peste câţiva ani oamenii ar putea călători în timp record cu rachete interplanetare dintr-un oraş în altul, pe Pământ, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More