StiriȘtiri județul GorjȘtiri județul Mehedinți

Ploile şi grindina au făcut ravagii şi în Mehedinţi și în Gorj

Ploile care au căzut în Oltenia vineri noapte au creat probleme nu doar în Gorj, ci şi în Mehedinţi. O ploaie puternică a făcut ravagii în Mehedinţi, grindina căzută în mai multe localităţi afectând şi culturile agricole. Mai mult, a fost inundat şi pasajul de la Vama Porţile de Fier I.

Potrivit adevarul.ro, grindina a lovit la Crivina, Ţigănaşi şi Burila Mare, afectând grav culturile agricole în mai multe gospodării. Unii localnici au fost chiar nevoiţi să apeleze la mijloacele din dotare pentru a scoate apa din locuinţe, iar stratul de gheață depus pe pământ a fost de un lat de palmă, scrie GdS.ro Pompierii au intervenit vineri noapte pentru a evacua apa dintr-o gospodărie din oraşul Strehaia, de pe strada Republicii.

 Şi pasajul de la Vama Porţile de Fier I a fost inundat, pompierii acţionând pentru evacuarea apei sâmbătă dimineaţă. “Detaşamentul Drobeta Turnu Severin a intervenit, sâmbătă dimineaţă, pentru evacuarea apei pluviale acumulată în pasajul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I”, a precizat Raluca Tîrci, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.
Și în Gorj a fost jale: la Albeni – 25 de curți inundate, fără ca apa să intre în casele oamenilor. Și la Țicleni au fost afectate zece gospodării, iar la Scoarța apa a intrat în zece curți și într-o casă. Și în comuna Berleşti, zece gospodării au fost inundate. A fost semnalată grindină la Scoarţa, Târgu Cărbuneşti, Bărbăteşti şi Dăneşti.

Post-ul Ploile şi grindina au făcut ravagii şi în Mehedinţi și în Gorj apare prima dată în Impact In Gorj.

Impact In Gorj