PocketBook Touch Lux 3 – un e-book reader „de lux” la preţ decent [REVIEW] (Accesorii)

După ce am testat excelentul model de e-reader Bookeen Cybook Muse FrontLight, mi s-a dezvoltat şi mai mult apetitul pentru lecturi pe astfel de dispozitive. Îmi place să citesc cărţile în formatul lor tradiţional, dar experienţa devine neplăcută atunci când acestea au foarte multe pagini şi coperţile sunt solide. Când ajungi la jumătatea lor trebuie sa depui un efort constant pentru a le ţine deschise. Cu e-readerele dispare această neplăcere. Următorul dispozitiv primit la teste a fost PocketBook Touch Lux 3, un model performant, care poate rivaliza cu ofertele mai scumpe de la liderul pieţei, Amazon, dar vine cu un preţ decent.

 

DESIGN

 

Modelul testat are partea frontală gri, iar spatele este acoperit cu o suprafaţă neagră mată care oferă o priză foarte bună pentru mână. Din păcate, amprentele sunt atrase ca un magnet de această suprafaţă, iar problema se agravează în zilele călduroase de vară. Din când în când trebuie să cureţi spatele dispozitivului cu un şerveţel umed. Pentru mine, un eBook reader bun este unul care include butoane hardware pentru trecerea de la o pagină la alta. Touch Lux 3 le are poziţionate pe o bandă din partea de jos, alături de alte două butoane: unul de Home şi altul pentru Menu. Acestea sunt realizate din acelaşi material fin, plăcut la atingere, din care este realizat capacul din spate. La o privire generală, PocketBook Touch Lux 3 pare mai bine construit chiar şi decât modelele high-end de la Amazon.

 

 

 

Pe marginea de sus, dispozitivul are două găuri care aparent nu au nicio funcţie. Nu am reuşit să îmi dau seama la ce folosesc, dar bănuiesc că sunt necesare pentru ataşarea unei huse de protecţie.

 

 

 

Butonul de On/Off, slotul pentru card microSD şi mufa microUSB sunt poziţionate pe marginea de jos. Mi-ar fi plăcut ca butonul de On/Off, pe care îl foloseşti de fiecare dată după ce ecranul intră în mod stand-by/aşteptare, să fie poziţionat pe una dintre marginile laterale, deoarece poziţia actuală nu este una chiar naturală. Mai mult, acest buton este foarte mic, iar din această cauză este greu de apăsat.

 

ECRAN ŞI HARDWARE

 

Modelul testat dispune de ecran e-ink Carta HD tactil cu diagonala de 6 inci, care oferă o rezoluţie de 1.024×758 pixeli. O caracteristică importantă a display-ului este iluminarea, realizată cu ajutorul unor LED-uri poziţionate în partea de jos a ecranului. Spre deosebire de alte modele, cu această funcţie pornită pe Touch Lux 3 ecranul este alb, curat, fără nuanţe de albastru sau galben.

 

În interior găsim un procesor de 1 GHz, 256 MB memorie RAM şi capacitate de stocare internă de 4 GB. Aceasta poate fi extinsă prin intermediul unui card microSD cu capacitate maximă de 32 GB. Bateria are o capacitate de 1.500 mAh. Greutatea dispozitivului, fără o husă de protecţie, este de 208 grame.

(…)

Cuvinte cheie: pocketbook touch lux 3, e-reader, eBook, carti

Subiecte asemănătoare:
» Amazon a lansat un nou Kindle mai mic, mai uşor şi la fel de ieftin
» Amazon Oasis: un e-reader performant, la un preţ pe măsură
» Ebook reader – este Kindle cel mai bun?
» Nook HD şi Nook HD+, concurenţi serioşi pentru Amazon Kindle
» Cărţi online – gratis download. Site-uri de cărţi online gratis

Articol original – PocketBook Touch Lux 3 – un e-book reader „de lux” la preţ decent [REVIEW], de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More