Poliţiştii de la Operaţiuni Speciale au dat iama prin porcii de la Drăganu

Poliţiştii de la Operaţiuni Speciale au dat iama prin porcii de la Drăganu


Din câte se pare, judeţul pare abonat, ca să zicem aşa, la descinderi făcute de oamenii legii, care au vizat fapte de evaziune fiscală. Cel puţin de vreo două săptămâni încoace au avut loc mai multe acţiuni de acest gen, ultima dintre ele desfăşurându-se chiar ieri.
Astfel, la primele ore ale dimineţii, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR au efectuat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, patru percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale din Piteşti, Bascov şi Drăganu. Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.
Din primele cercetări a rezultat că, în perioada 2007-2018, administratorul unei firme cu profil de activitate creşterea porcinelor ar fi comercializat porci vii, fără să înregistreze în evidenţele contabile operaţiunile comerciale efectuate şi nici veniturile realizate.
Potrivit anchetatorilor, percheziţiile l-au vizat pe omul de afaceri Constantin Spătaru şi ferma sa de porci de la Drăganu, împricinatul fiind suspectat că şi-ar fi desfăşurat ilegal activitatea, în sensul că ar fi avut autorizaţia/avizul de funcţionare a fermei suspendată de ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor).
Cel în cauză a fost condus la audieri. La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

(Visited 300 times, 300 visits today)

Citeşte şi

Publicat la Thu, 01 Feb 2018 12:29:41 +0000

Social

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More