Pregătiți de un atac nuclear! Câte adăposturi avem în Târgu-Jiu

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au declarat că sunt pregătiţi să facă faţă unei provocări de natură nucleară. În municipiu sunt amenajate 34 de adăposturi, din care două sunt pentru oficialităţi. Autorităţile locale susțin că, în cazul unei situaţii de urgenţă, sunt pregătite rezerve de hrană, având o listă cu magazine care să asigure hrana.

La nivelul judeţului Gorj sunt 180 de sisteme de alarmare, dintre care 47 în municipiul Târgu-Jiu. Din luna august, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj organizează exerciţii pentru verificarea funcţionării sirenelor de alarmare publică, în prima zi de miercuri a fiecărei luni. „Avem un număr de 34 de adăposturi de protecţie civilă, la nivelul municipiului Târgu-Jiu. Avem două puncte de comandă, unde se adăpostesc oficialităţile, pentru primar şi prefect. De acolo coordonează activităţile, în cazul producerii unei situaţii de urgenţă. Am demarat o amplă acţiune de verificare a acestora, pentru că multe dintre ele sunt lăsate de izbelişte, dar nu de noi. Noi le-am dat către asociaţiile de proprietari să-şi depoziteze ce are omul prin casă, o bicicletă de exemplu. În schimb, în aceste adăposturi au obligaţia să nu aibă construcţii sudate, rafturi de fier forjat, pentru că, în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, au termen, în 24 de ore, să elibereze tot, ca să adăpostească lumea. Noi le-am dat către asociaţiile de proprietari ca să le întreţină. Unele sunt într-un stadiu extraordinar de bun, altele nu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Truşcă, inspector superior în cadrul Primăriei Târgu-Jiu, responsabil în domeniul Prevenirii şi Stingerii Incendiilor. În ceea ce priveşte rezervele de hrană, Truşcă a spus că există o listă cu magazine care, în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, asigură hrana şi toate cele necesare.

Post-ul Pregătiți de un atac nuclear! Câte adăposturi avem în Târgu-Jiu apare prima dată în Impact In Gorj.

Impact In Gorj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More