Primarul din Jorăști cercetat de DGA pentru fals și abuz în serviciu

Ofițerii de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Galați l-au adus la audieri pe primarul comunei Jorăşţi, Dănuţ Tofan (PNL), suspectat de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale. Au mai fost reținute pentru audieri alte două persoane.  Primarul din Jorăști este suspectat că a întocmit documente în care consemna că două persoane condamnate ar fi prestat muncă în folosul comunităţii, deşi acest lucru nu era adevărat.

Ancheta este derulată sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor.

„În perioada 16.03.2017 – 27.04.2017, primarul a întocmit în fals formulare în care a consemnat activităţi fictive ce ar fi fost efectuate de două persoane condamnate definitiv la o pedeapsă cu suspendare de Judecătoria Târgu-Bujor şi care au fost obligate să efectueze muncă în folosul comunităţii. Documentele întocmite în fals de către primar, care atestau că cele două persoane şi-au executat obligaţiile de prestare a numărului de ore de muncă în folosul comunităţii, au fost înaintate ulterior Serviciului de Probaţiune Galaţi”, se spune în comunicatul DGA.

Surse judiciare au precizat, că primarul din Jorăști ar fi întocmit documente false pentru două persoane condamnate pentru ultraj, după ce au agresat un poliţist care i-a prins la furat de lemne.

PresaGalați.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More