Primul succes în amicalele iernii: UTA – Szeged 2011 1-0

Primul succes în amicalele iernii: UTA – Szeged 2011 1-0

„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a câștigat primul amical al iernii în compania echipei maghiare de ligă secundă, Szeged 2011 – Grosics Akadémia, în ree­ditarea disputei de acum două săptămâni, încheiată la egalitate (2-2), la Gyula.
La Chișineu-Criș, pe un teren destul de greu, s-a jucat mult la mij­locul terenului, iar puținele ocazii mari de gol au fost mai degrabă de partea trupei de peste graniță. Bara și de două ori Bodea s-au opus deschiderii scorului, ce avea să o reușească, însă, Alex Manea, cu ajutorul zidului, dintr-o lovitură liberă de la distanță.
Era minutul 82, pentru ca până atunci arădenii să mai fie periculoși doar prin loviturile de cap ale lui Petra și Curtuiuș din debutul me­ciului și la reluarea peste a lui D. Toma la mijlocul mitanului secund.
Chiar dacă unele lipsuri sunt încă evidente în jocul „roș-albilor”, victoria rămâne victorie într-o perioadă în care e nevoie de stimuli. „E primul rezultat pozitiv în această perioadă grea a pregătirii, ce aduce puțin moral băieților ce nu câștigaseră până acum, în acest an, în amicale. Oricum, încă ne interesează mai mult să acumulăm din punct de vedere fizic, iar cel mai important este să trecem de această perioadă cu bine. Adică să rămânem fără jucători accidentați, iar de săptămâna viitoare să ne putem axa pe latura tehnico-tactică. Chiar am bătut în cuie patru meciuri amicale, în așa fel încât fiecare jucător din lot să aibă cel puțin 80-90 de minute în picioare. Iar dacă nu vom avea destui fotbaliști, probabil vom mai apela și la câțiva juniori de la echipa a doua pentru a-i vedea și pe ei”, a menționat Cristian Todea.
Formații:
UTA (prima repriză): Bodea – Polgar, Iuga, Onuțan, Dinculescu – Jorza, Tănase, Petra – Buia, Curtuiuș, Hlistei.
UTA (repriza a doua): Bodea (60 Zamfir) – Lazăr, Manea, Sabău, Dinculescu (60 Sorato) – A. Iuga, Isac, Prună – Stahl (75 Pădureanu), D. Popa, Toma.
Szeged:  Szántai – Tamaskó, Causic, Farkas, Gergenyi –  Iodis, Horváth, Balogh,  Fesos – Nicorec, Toth. Au mai jucat: Achim, Papp, Zabari, Pászka, Povázsai. J. Molnar, Zadori, Hegedus, Katona.
Arbitri: Mircea Ardelean – Sebastian Mako, Sebastian Pantea
Todea: „Ar fi bine ca
achizițiile să apară cât mai repede”
Antrenorul principal al UTA-ei l-a testat ieri și pe Gabi Pădureanu, un mijlocaș de bandă dreapta, de 23 de ani, ce provine de la Podgoria Șiria, dar cele două-trei achiziții peste media echipei încă se lasă așteptate. „Ar fi foarte bine să apară cât mai repede acești jucători, deși ar mai fi timp la dispoziție până la începerea campionatului. Suntem în discuții cu ceva fotbaliști, sperăm să reușim să le și finali­zăm săptămâna asta sau cel târziu săptămâna viitoare”, a recunoscut „Dulăul”, care și-ar mai dori în lot cel puțin un fundaș și un mijlocaș cu ceva experiență pe axa centrală a terenului.
Vești ceva mai bune vin de la portarul Alexandru Barna, în timp ce Bogdan Burlă încă nu e pregătit să revină la pregătire. „Alex e la București și, din câte se pare, este pe cale să-și rezolve situația medicală. Noi și mai ales Dan Țapoș îl așteptăm la antrenamente. Și Burlă este mai bine, doar că e la faza de recuperare la fizioterapeut. La pregătire nu știm exact când va reveni”, a adăugat Todea.
Sâmbătă, UTA dă piept cu o colegă din liga secundă, Ripensia Timișoara. Amicalul se joacă pe Arena „Otto Greffner” din Șiria, începând cu ora 12.Publicat la Thu, 01 Feb 2018 07:47:12 +0000

SPORT

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More