Prinși în flagrant după ce au păcalit mai multe persoane cu dezinsecția

O femeie şi un bărbat au fost reținuți de poliţişti, marți, după ce ar fi furat bani din locuinţele unor pensionari pe care i-au minţit că oferă gratuit servicii de deratizare.

Cei doi suspecți și-au început „activitatea” pe 8 septembrie, când au pătruns în locuinţa unei femei de 80 de ani, s-au dat drept angajaţi ai unei firme de deratizare şi i-au sustras o sumă de bani.

Victima, cu ajutorul unei vecine, a depus plângere la Poliţie. În urma discuţiilor purtate cu victima, poliţiştii au stabilit că, după ce s-au văzut în apartament, unul dintre hoţi a ţinut-o de vorbă pe proprietară, solicitându-i cuponul de pensii, iar celălalt a dat cu un pulverizator în celelalte încăperi ale locuinţei, sub pretextul că efectuează deratizarea şi a furat banii ţinuţi de bătrână într-un sertar.

Potrivit purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Ionuţ Marin, cei doi suspecţi în vârstă 44, respectiv 21 ani, au fost prinşi în flagrant, marți, după ce le-ar fi cerut, totuşi, „taxe” pentru aşa-zisa deratizare și altor persoane.

„În data de 17 octombrie a.c., în urma activităţilor specifice desfăşurate cu sprijinul Brigăzii Operaţiuni Speciale Braşov, poliţişti i-au prins în flagrant pe cei doi suspecţi în vârstă 44, respectiv 21 ani, imediat după comiterea unei fapte de înşelăciune în dauna altei persoane vătămate, pe care au determinat-o să achite suma de 250 lei reprezentând contravaloarea unor servicii de deratizare prestate. În urma efectuării controlului corporal şi al interiorului autovehiculului cu care s-au deplasat, a fost identificată suma de 250 de lei, o geantă în care se aflau un recipient din plastic cu pulverizator, precum şi o agendă în care erau notate datele de identificare ale victimei din cursul aceleiaşi zile”, a mai precizat Ionuţ Marin.

De asemenea, în urma unei percheziţii efectuate la domiciliul suspecţilor, anchetatorii au găsit 1.700 de lei şi 185 de euro, bani ce au fost ridicaţi în vederea continuării cercetărilor, nefiind exclus să provină din comiterea unor infracţiuni.

Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov cu propunere de dispunere a unei măsuri preventive.

Cercetările în caz continuă, în vederea administrării întregului probatoriu şi documentării activităţii infracţionale.

Foto: zch.ro

The post Prinși în flagrant după ce au păcalit mai multe persoane cu dezinsecția appeared first on .


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More