Proiectul deputatului Lovin, confiscat de mascotele PSD-ului

Astăzi, deputaţii Eugen Neaţă, Ovidiu Ştefan Popa şi senatorul Bogdan Matei, de la PSD, au sufocat presa online cu comunicate prin intermediul cărora se laudă cu propunerea legislativă iniţiată de fapt de Dumitru Lovin, preşedintele ALDE Vâlcea.

În prima parte a acestui an, deputatul Dumitru Lovin a elaborat o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice. Reprezentantul ALDE a iniţiat acest proiect după ce a aflat că exploatarea de calcar de la Costeşti, dar şi activitatea USG, CET Govora şi Oltchim sunt în pericol. Ei bine, ieri, după câteva luni de muncă şi lobby în Parlament, Dumitru Lovin a reuşit să-şi treacă propunerea de Senat, convingându-i inclusiv pe liberali că este în interesul întregii ţări ca această lege să treacă. Astăzi, într-un mod foarte greţos, deputaţii Eugen Neaţă, Ovidiu Ştefan Popa şi senatorul Bogdan Matei, de la PSD, care n-au scris un cuvânt măcar în proiectul lui Lovin, au sufocat presa online cu comunicate prin care revendică victoria din Senat. Cel mai penibil a fost Ovidiu Ştefan Popa, care le-a mulţumit senatorilor pentru susţinere şi a lăsat să se înţeleagă că, datorită efortului său, sanchi!, se vor salva foarte multe locuri de muncă. Ca şi Bogdan Matei, n-a spus o vorbă despre cel care de fapt a iniţiat proiectul – Dumitru Lovin, semn că nesimţirea şi tupeul acestor aşa-zişti politicieni nu au limite. „Doresc să le mulţumesc tuturor colegilor mei senatori care au votat pentru modificarea acestei ordonanţe (n. red. – OUG 57/2007)”, a transmis şi Bogdan Matei, cu şoriciul foarte gros. Un mesaj la fel de jenant a avut şi Neaţă.

Într-un fel, atitudinea parlamentarilor PSD nu mă miră. Toţi au fost impuşi pe lista PSD Vâlcea pentru Parlament de către liderul organizaţiei, fără consultarea primarilor şi a liderilor locali. Nu au cine ştie ce pregătire, iar în Parlament, ca şi Vasile Cocoş, mai mult s-au făcut de râs. Din decembrie 2016 şi până în prezent, Ovidiu Ştefan Popa, promovat doar pentru că are calitatea de „cumnat”, ca şi Bogdan Matei, ajuns senator pentru că este AS la poziţia ghiocel, au petrecut mai mult timp pe Facebook şi pe scenele petrecerilor din judeţ, decât în mijlocul oamenilor. Însuşindu-şi rezultatele muncii altora, Neaţă, Matei şi Popa au încercat să arate că, de fapt, ei n-ar fi bibelouri în Parlament, cum cred mulţi vâlceni, în ciuda propagandei deşănţate dusă de PSD.

Cu astfel de oameni cocoţaţi aiurea în cea mai importantă instituţie a ţării, este ciudat că PSD Vâlcea a rămas principala forţă politică din judeţ.

Eduard DULĂCIOIU

Articolul Proiectul deputatului Lovin, confiscat de mascotele PSD-ului apare prima dată în Arena Vâlceană.

Arena Vâlceană

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More