Propunere ȘOCANTĂ făcută de Ion Țiriac românilor: Să dăm fiecare câte 50 de euro! Vezi pentru ce

Omul de afaceri Ion Țiriac are o soluție pentru ca țara noastră să poată primi refugiați: fiecare român să renunțe la 50 de euro din salariu.

Fostul tenismen susține că România are resursele necesare pentru a-i primi pe imigranti si propune ca fiecare roman sa renunte la 50 de euro din salariu pentru refugiati.

“Acum încep să vină. În orice caz, nu e o decizie a Bruxelles-ului, a doamnei Merkel, ci a romanilor. Avem unde, putem! Din aia 500 de euro salariu mediu, să ne tăiem 10% ca să primim cinci sute, o mie, o sută de mii, care e primul val. În cartea mea, o sa vină un nou val de imigranti de zece ori mai mare”, a spus Ion Tiriac la Realitatea TV.

Ion Țiriac

Pentru Țiriac sunt importanți și românii care au plecat la muncă în străinătate.

“Hai să vedem cum ne rezolvam noi problema imigranților nostri. Hai să vedem cum îi aducem inapoi. Pe toți mestesugarii buni care au plecat, toți oamenii care muncesc de le iese sânge pe nas pentru 600-700 de euro. Să vedem cum găsim 4 miliarde sa le dam locuri de muncă”, a mai spus omul de afaceri.

Valul de refugiați provoacă tensiuni între Germania și Austria

Guvernul de la Berlin a acuzat azi autoritățile austriece că aduc refugiații la graniță după căderea întunericului, astfel încât aceștia să poată pătrunde în Germania. Acuzații similare la adresa Austriei au fost formulate anterior și de șeful guvernului din landul Bavaria, Horst Seehofer, care a dat totodată un ultimatum cancelarului Angela Merkel să ia până duminică măsuri de limitare a numărului de migranți, transmite agenția Reuters.

‘În ultimele zile Austria a acționat dezordonat’, a indicat la o conferință de presă ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, declarația sa reprezentând cea mai severă critică publică lansată de guvernul german la adresa Austriei de când a început criza refugiaților.

‘Am constatat că refugiații sunt aduși la graniță după căderea întunericului, fără să fim informați. Am avut contacte intense. Austria a acceptat ieri să revină la o procesare ordonată. Sper ca acest lucru să se întâmple imediat’, a adăugat ministrul de interne german. El a atras atenția că numărul migranților veniți mai ales din Orientul Mijlociu după ce au parcurs ‘ruta Balcanilor’ a crescut ‘semnificativ’, fără să dea cifre concrete, iar în prezent în Bavaria se depun mari eforturi pentru primirea și redistribuirea acestor persoane în celelalte state federale.

Intervenția lui Thomas de Maiziere survine după ce șeful executivului bavarez, Horst Seehofer, liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului Merkel, i-a dat un ultimatum acesteia din urmă să ia până duminică măsuri pentru a limita numărul solicitanților de azil, avertizând că, în caz contrar, guvernul bavarez va fi nevoit să-și examineze opțiunile, fără să ofere detalii.

Autoritățile de la Berlin se așteaptă să primească anul acesta până la un milion de cereri de azil din partea refugiaților, numai marți intrând în Germania dinspre Austria circa 5.500 de migranți, de obicei cifrele înregistrate zilnic fiind mult mai mari, depășind chiar 10.000.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More