Putin: Sodaţii modificaţi genetic vor fi un pericol mai mare decât bombele nucleare (Curiozitati)

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat, la un festival pentru tineri, că super-soldaţii modificaţi genetic vor reprezenta în viitor un pericol mai mare decât bombele nucleare. Asta deoarece aceştia nu vor simţi frica sau durerea. Liderul de la Kremlin a adăugat că liderii lumii ar trebui să încheie tratate care să prevină apariţia acestor soldaţi. 
 
„Un om are posibilitatea să acceseze codul genetic creat fie de natură, fie de Dumnezeu, cum ar spune oamenii religioşi. Tot felul de consecinţe pot urma. Poate rezulta din asta un matematician de geniu, un muzician extraordinar sau un om care poate lupta fără frică, compasiune, regrete sau durere”, a declarat Putin. „Ceea ce tocmai am descris poate fi mai periculos decât o bombă nucleară”, a adăugat el. 

Deşi se teme de experimentele genetice pe oameni, Putin este un susţinător al dezvoltării inteligenţei artificiale, o tehnologie pe care alţii o consideră extrem de periculoasă. El crede că ţara care „va domina” în domeniul inteligenţei artificiale va conduce lumea. Liderul de la Kremlin a declarat că Rusia vrea să fie un lider în domeniu, dar nu îl va monopoliza, ci va împărtăşi cunoştinţele cu „întreaga lume”.

 
Pe de altă parte, Elon Musk, şeful Tesla şi al SpaceX, a scris pe Twitter că cel De-al Treilea Război Mondial va fi cauzat cel mai probabil de competiţia dintre marile puteri în domeniul inteligenţei artificiale. 
 
Programe de îmbunătăţire a soldaţilor sunt deja în desfăşurare. US Navy investeşte în tehnologii care să îmbunătăţească funcţiile cognitive ale luptătorilor de elită SEAL, cu ajutorul unor dispozitive de stimulare a creierului. Detalii nu se cunosc deocamdată. 
 

(…)

Cuvinte cheie: genetica, vladimir putin, bombe

Subiecte asemănătoare:
» Un robot l-a întrerupt pe Vladimir Putin pentru a-l saluta
» Vladimir Putin nu este impresionat de „Terminatorul” dezvoltat în Rusia
» Cenzura pe internet din Rusia nu se poate pune cu PornHub
» Să nu uităm: Acum fix şase ani Lada Granta l-a pus într-o situaţie penibilă pe Putin
» Firma rusă Caviar a lansat un iPhone de 3.300 de dolari cu chipul lui Donald Trump pe spate

Articol original – Putin: Sodaţii modificaţi genetic vor fi un pericol mai mare decât bombele nucleare, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More