Qualcomm va încerca din nou să oprească vânzarea şi producerea de telefoane iPhone în China (Internet)

Vizat de Apple cu un proces antitrust încă din anul 2017, Qualcomm ripostează declanşând propria acţiune în tribunal, intenţia fiind obţinerea unui ordin de interdicţie pentru vânzarea şi producerea telefoanelor iPhone în China.

Dacă partea de vânzare nu are prea mare importanţă, livrările iPhone pe continentul asiatic fiind oricum nesemnificative, blocarea activitatea de producţie din China ar reprezenta o grea lovitură pentru compania americană. Potrivit acuzaţiilor aduse de Qualcomm, Apple ar fi folosit tehnologii brevetate ale companiei pentru fabricarea de telefoane iPhone, fără a plăti taxe de licenţiere.

Sunt citate în mod special trei brevete pe care Apple le-ar fi încălcat, vizând aspecte ale tehnologiei Force Touch inclusă pe toate modelele iPhone începând cu 6S (exceptând seria iPhone SE).

Procesul deschis la un tribunal din Beijing intră în atenţia publicului la doar câteva zile după ce compania a primit o amendă de 773 miliarde dolari din partea agenţiei Taiwan Fair Trade Commission, pentru practici anticoncurenţiale care încalcă legile taiwaneze. În mare nevoie de bani, Qualcomm şi-ar putea ameliora bilanţul veniturilor negociind o înţelegere convenabilă cu Apple, cea din urmă riscând pierderi majore în cazul blocării activităţii de producţie.

(…)

Cuvinte cheie: apple, qualcomm

Subiecte asemănătoare:
» Căştile AirPods de la Apple funcţionează acum şi cu Google Assistant
» „Google cumpără Apple cu 9 miliarde de dolari”. Ştirea care le-a dat fiori reci multor investitori
» (P) Cât de util este un hard disk drive în ziua de azi?
» Încă trei unităţi iPhone 8 Plus au fost livrate cu baterii defecte
» Adaptorul pentru jack audio de pe Pixel 2 este mai scump decât cel de la Apple

Articol original – Qualcomm va încerca din nou să oprească vânzarea şi producerea de telefoane iPhone în China, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More