Războiul miniştrilor Guvernului Dăncilă cu limba româna, faza pe ministere: ministrul Tineretului, Ioana Bran, are „salar”

Războiul miniştrilor Guvernului Dăncilă cu limba româna, faza pe ministere: ministrul Tineretului, Ioana Bran, are „salar”


Despre gravele carenţe educaţionale ale miniştrilor care compun Guvernul Dăncilă am mai scris. Am semnalat uriaşele probleme de exprimare ale ministrului de Interne, doamna Carmen Dan, căreia-i spunem deja în redacţie doamna Decât.

Sau doamna fostă „supprefect”. Despre ministrul Pamblică (dl Valentin Popa, ministrul Educaţiei) şi despre exprimarea în engleză şi în franceză ale doamnei ministru Olguţa Vasilescu (Muncă) am scris, de asemenea. Dar doar tangenţial. Sau, să zicem altfel, decât tangenţial, că tot e la modă exprimarea asta.

Cine învaţă bine la şcoală ia

Cine învaţă bine la şcoală ia „salar” mare

Şcoli, totuşi, serioase

Ne-a mirat, însă, foarte mult faptul că acelaşi nivel subgimnazial de stăpânire a limbii române îl are şi tânăra ministru Ioana Bran, de la Tineret şi Sport. În vârstă de 31 de ani, domnişoara Bran a absolvit, totuşi, o facultate pe care o credeam ceva mai serioasă.

E vorba de cea de Ştiinţe Economice de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Dra Bran mai are la activ şi un master în audit şi expertiză contabilă. Luat, de asemenea, la o universitate cât de cât serioasă. În speţă, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Discurs de elev chiulangiu

Cu toate astea, nivelul de exprimare al ministrului Ioana Bran e undeva la nivelul de elev chiulangiu de clasa a IX-a sau a X-a. Iată mai jos o mostră de gândire împiedicată a domnişoarei ministru: „Pe piaţă, preţul kilogramului de carne de porc este oscilant. Astfel încât se vinde cu preţuri între 3,5 şi 6,8 lei. După cum observaţi, diferenţa este aproape dublă”.

Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului

Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului

Sau o alta: „Noi, încet, ne îndreptăm către a le purta amintirea doar celor care au fost şi sunt eroi naţionali”. Aceste perle de gândire au fost extrase din nişte discursuri rostite în Parlament de către dra ministru Bran (deputată, altminteri), de către colega de breaslă Maria Andrieş, de la ziarul „Gazeta Sporturilor”.

„Salar” de director la firma lui tăticu’

Cireaşa de pe tort o reprezintă, însă, declaraţia de avere a drei Bran, de pe saitul Camerei Deputaţilor. Pentru munca depusă în legislativ, dumneaei cică ar fi primit, de la o firmă de-a lui tata, suma de 22.091 de lei, ca „salar”.
Ca dovadă că prostiile de mai sus nu-s nişte accidente sau urmări ale lipsei de concentrare, ci dovezi ale unei instruiri de o precaritate care sperie.

Mai ales că domnişoara nu mai e doar director la firma lui tata, ci ditamai ministrul.
Alte comentarii nu mai avem a face. Faceţi-le dumneavoastră.

Sorin SIMION

(Visited 45 times, 45 visits today)

Citeşte şi

Publicat la Sat, 03 Feb 2018 10:42:20 +0000

Acum

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More