Știri din diasporă

9 suspecți, după ce un român a murit în Italia

Nouă persoane sunt suspecte pentru moartea unui inspector român de șantier, în vârstă de 53 de ani, care a căzut prin acoperișul unui depozit nereparat de alți doi români, în timp ce făcea verificări la construcția respectivă.

Plafonul depozitului s-a rupt dintr-o dată, iar românul a căzut în cap, de la 7 metri înălțime, decedând pe loc, informează toscanamedianews.it.

Român mort din cauza altor români

Deși totul pare un accident nefericit, Parchetul din Prato a catalogat cazul ca ucidere din culpă, având în vedere că proprietarii italieni și muncitorii români contractați pentru lucrare aveau obligația să repare acoperișul respectiv, însă nu ar fi făcut-o.

Autoritățile italiene: “Muncitorul a murit după ce a căzut de la șapte metri, de pe acoperișul unui depozit. Bărbatul efectua o inspecție, dar acoperișul a cedat sub picioarele sale, făcându-l să cadă în gol, incidentul soldându-se cu decesul românului de 53 de ani”

Suspecții sunt șapte italieni, proprietarii depozitului și doi români, muncitorii care trebuiau efectiv să repare acoperișul. Procurorul din Prato a dispus deja autopsia românului în vârstă de 53 de ani, pentru a afla cu exactitate cauzele morții românului.

Specialiștii Direcției de igienă și siguranță la locul de muncă din Toscana Centro au intervenit, de asemenea, pentru a reconstrui dinamica accidentului fatal.

Autorități: “Dacă toate normele de siguranță ar fi fost respectate, acest lucrător nu ar fi căzut. Adresăm cele mai sincere condoleanțe familiei și, de asemenea, solicităm cu tărie autorităților locale de sănătate, regiunii, tuturor organismelor responsabile, un angajament mai strict pentru controale”

Cei 9 suspecți urmează să fie trimiși în judecată după finalizarea cercetărilor.