Treding & Top Stories

Român prins la furat în Germania. 61 de telefoane într-o singură zi, mai avea acasă încă 741

Român prins la furat în Germania. 61 de telefoane într-o singură zi, mai avea acasă încă 741

Un tânăr în vârsta de 23 de ani, cetățean român de etnie romă, a fost arestat joi de poliția din Hamburg pentru furt calificat. Manix A., din județul Vaslui a fost prins de polițiști în timp ce sustrăgea un telefon mobil, într-un mijloc de transport din Hamburg.

Român prins la furat în Germania

Potrivit presei germane, asupra tânărului s-a găsit un număr impresionat de telefoane mobile, 61 la număr, pe care le transporta cu un rucsac, dar și un cuțit cu lama de 20 de cm, pe care îl purta la spate. Românul a fost dus în arestul poliției și au fost începute cercetările privind activitatea infracțională a acestuia.

Astfel, potrivit poliției din Hamburg, tânărul locuia ilegal în Germania de aproximativ trei luni, cu încă trei români, iar în camera suspectului s-au găsit alte 741 de telefoane mobile, confiscate de autoritățile germane. Potrivit autorităților, captura polițiștilor reprezintă un record absolut pentru orașul Hamburg.

Continuând verificările, poliţiştii germani au aflat că cel în cauză a mai fost condamnat în România pentru furt calificat, tot de telefoane mobile, în 2013. Atunci, Manix V. a furat dintr-o societate comerciala 46 de telefoane mobile, creând un prejudiciu de aproape 20.000 euro, acesta fiind parţial recuperat.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii germani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu suspectul în stare de reţinere.