CălătoriiOMG!

S-a ridicat deasupra apelor, ULUIND localnicii! Ce a ieșit din râul Grijalva, statul mexican Chiapas (VIDEO)

S-a ridicat deasupra apelor, ULUIND localnicii

Ruinele unei biserici din secolul 16, construită de coloniștii spanioli, a ieşit de sub apele unui râu aflat în sudul Mexicului.

Potrivit independent.co.uk, este pentru a doua oară când Templul lui Santiago, din localitatea Quechula, statul Chiapas, iese la suprafață datorită secetei.

Biserica, veche de peste 400 de ani, are peste 60 de metri lungime, 15 metri în lățime și ziduri de peste 10 metri înălțime.

Acum, pescarii iau curioşii în bărcile lor pentru a-i plimba pe lângă ruinele care s-au scufundat în anul 1966, odată cu terminarea barajului construit pe râul Grijalva şi inundarea intregii zone.

S-a ridicat deasupra apelor, ULUIND localnicii

Arhitectul Carlos Navarrete, care a lucrat împreună cu autorităţile locale la un raport despre clădire, spune că biserica a fost abandonată din cauza marii epidemii de ciumă din din anii 1773-1776.

Templul lui Santiago este legat de o figură faimoasă în istoria Spaniei. Părintele Bartolomé de las Casas a sosit în Quechala pe la mijlocul secolului XVI împreună cu un grup de călugări dominicani şi a fost primul episcop din Chiapas, scrie descopera.ro. Între scrieile sale, cele mai faimoase sunt Scurta descriere a distrugerii Indiilor şi Historia de Las Indias, cronici ale primelor zeci de ani de colonizare a Indiilor de Vest care descriu în mod special atrocităţile comise de conchistadorii spanioli împotriva populaţiilor indigene.

Bartolomé de las Casas a susţinut iniţial colonizarea şi subjugarea populaţiei indigene din regiune, dar în anii care au urmat a luptat pentru abolirea sclaviei, atât local, cât şi în Spania, şi a denunţat abuzurile violente ale colonialiştilor, în special pentru a convinge curtea Spaniei să adopte o politică de colonizare mai umană.

A reuşit să impună, în 1542, noi legi pentru reducerea practicii sclaviei în Peru, care au devenit însă foarte impopulare printre coloniştii spanioli din America de Sud şi au fost retrase de puternicul monarh spaniol Carol al V-lea. Părintele Las Casas este privit adesea ca unul dintre primii aparători ai drepturilor omului.

Biserica construită de Ordinul călugărilor dominicani a depins de mănăstirea Tecpatan din apropiere şi se afla pe drumul regal din Chiapas utilizat de coloniştii spanioli şi aflat încă în funcţiune şi în secolul XX.