Știri județul Brașov

Salvamontiştii din Poiana Brașov au intervenit în aproape 100 de situații, în luna decembrie

sursa

Salvamontiştii din Poiana Brașov au intervenit în aproape 100 de situații, în luna decembrie

De la începutul sezonului de schi (8 decembrie) și până în ultima zi a lunii decembrie, salvatorii montani de la Serviciul Public Local Salvamont Braşov au intervenit, în 91 de situaţii în care turiştii s-au accidentat sau au rămas blocaţi în diferite zone ale Masivului Postăvarul, în timp ce practicau sporturile de iarnă în Poiana Braşov.

Potrivit raportului de activitate al Serviciului Public Local Salvamont Braşov, în cazul a 43 de persoane a fost nevoie de intervenţia echipajelor SMURD şi SAJ care au preluat accidentaţii şi i-au transportat la unităţile spitaliceşti, pentru investigaţii suplimentare.

Față de aceeași perioadă a sezonului trecut, s-a înregistrat o scădere a numărului intervențiilor de la 102 la 91.

„Sperăm ca acest trend descendent, din punct de vedere al accidentelor, să se păstreze în continuare și tot mai puțini turiști să aibă nevoie de intervenția noastră”, se menţionează în raportul de activitate al salvamontiştilor din Poiana Braşov.

Amintim că începând din acest sezon, la baza pârtiei Bradul se află în permanenţă un echipaj SMURD, pentru a interveni cât mai repede în cazul acordării primului ajutor, în cazul unor evenimente nedorite.

Foto: arhiva

Loading…