Sapte persoane din Maramures si Salaj banuite de infractiuni silvice, retinute de politisti

Alte sapte persoane din Salaj si Maramures au fost retinute de politistii maramureseni, in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani prin infractiuni silvice, cu un prejudiciu estimat la 2.600.000 de lei, anunta IPJ Maramures.

 In urma extinderii cercetarilor efectuate in dosarul penal privind comiterea de infractiuni silvice pe raza judetului Maramures, politistii Serviciului de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures au dispus retinerea pentru 24 de ore a inca sapte persoane domiciliate in judetele Salaj si Maramures.

Cei sapte barbati, cercetati pentru complicitate la taiere fara drept si furt de arbori, conflict de interese, omisiunea sesizarii, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala si spalare de bani, sunt banuiti ca au comis in perioada ianuarie 2015 – martie 2017 un prejudiciu Fondului de Conservare si Regenerare a Padurilor si  bugetului de stat in valoare de 2.600.000 de lei. Pana in prezent au fost instituite masuri asiguratorii asupra unor bunuri, pana in concurenta sumei de 1.100.000 de lei.

In urma administrarii probatoriului, fata de doi sefi de Ocoale Silvice, patru ingineri silvici si un padurar, din judetele Maramures si Salaj, s-a dispus luarea masurii privative de libertate a retinerii pe 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de astazi sa fie prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures cu propuneri legale.

Politistii continua cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale a banuitilor si tragerea acestora la raspundere, dosarul aflandu-se sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures.

ZiarMM

The post Sapte persoane din Maramures si Salaj banuite de infractiuni silvice, retinute de politisti appeared first on ZiarMM.

ZiarMM

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More