Satu Mare: Vinul rosu din Beltiug si cel alb din Halmeu, premiate cu aur

Un vin alb din Halmeu si unul rosu din Beltiug au fost desemnate, sambata, cele mai bune vinuri din judetul Satu Mare, la concursul organizat in cadrul Festivalului Vinului, relateaza Agerpres.

Presedintele juriului, prof. dr. Aurel Pop, a precizat ca aceasta competitie a fost una a calitatii, in total fiind depuse 111 probe de vin inscrise, dintre care 55 de vin alb, 51 de vin rosu si cinci de vin rose.

Dupa mai multe zile de degustari, juriul a acordat 31 de medalii de aur la vinul rosu si opt medalii la vinul alb.

Marele premiu la vinul rosu a fost castigat de Crama Cobusceanu din Beltiug, cu un Merlot din 2015, care a adunat 95 de puncte din maximum de 100, iar la vinul alb aurul a revenit cooperativei Dealurile Halmeului cu un Riesling de Rhin produs in anul 2016, ce a adunat 92 de puncte.

“Ca si numar de probe, este aproximativ la fel ca si in anii precedenti. Din punct de vedere calitativ insa, in acest an saltul este fantastic si asta nu dupa un an viticol extraordinar de bun. Aici se vede experienta viticultorului”, a spus Aurel Pop.

Festivalul Vinului este organizat de Consiliul Judetean Satu Mare.

The post Satu Mare: Vinul rosu din Beltiug si cel alb din Halmeu, premiate cu aur appeared first on ZiarMM.

ZiarMM

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More