StiriȘtiri județul Prahova

“Se poarta” evaziunea fiscala in Prahova. Trei prahoveni, cercetati dupa ce au furat de la bugetul de stat

La data de 11.12.2017, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul serviciului de profil au efectuat cercetările în două dosare penale, pe care le-au înaintat unităților de parchet cu propunere de emitere a rechizitoriului și sesizare a instanțelor competente.

Primul vizează un prahovean de 50 ani, din Tîrgșoru Vechi, bănuit de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în forma continuată. Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că, în perioada 01.03-20.10.2009, acesta s-ar fi sustras de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului general consolidat, prin neevidențierea în totalitate în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate și a veniturilor realizate, cauzând un prejudiciu de 295.561 lei, care a fost achitat în totalitate pe perioada cercetărilor.

În al doilea dosar penal sunt vizate două ploieștence de 60 ani, respectiv 45 de ani. Prima este bănuită de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune și uz de fals, iar cea de-a doua de săvârșirea infracțiunilor de complicitate la înşelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că femeia de 60 de ani ar fi solicitat și obținut un împrumut în valoare de 9.000 lei, folosind o adeverinţă de venit neconformă cu realitatea emisă de o societate comercială. Ulterior, s-a constatat neîndeplinirea condițiilor pentru a obține împrumutul, sens în care cea de-a doua femeie ar fi redactat o adeverinţă falsă, ce atesta calitatea de angajată a primei femei, adeverinţă care ar fi fost folosită în vederea obținerii împrumutului.  Cele două au achitat aproape integral prejudiciul cauzat. 

Feed