Senatorul PNL Vergil Chiţac a fost infectat cu coronavirus

Toţi membrii conducerii PNL se izolează la domiciliu şi vor fi testaţi, după ce senatorul Vergil Chiţac a fost infectat cu coronavirus.

Liderul PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat vineri că, având în vedere că senatorul Vergil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus, a participat la reuniunea Biroului Politic, toţi membrii conducerii liberale se vor izola la domiciliu, iar toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze. El a precizat că nu va merge la consultările de la Cotroceni, pentru desemnarea premierului, pentr că ar însemna să-l pună în pericol pe preşedinte.

Senator PNL infectat cu coronavirus, toţi membrii Biroului Politic intră în izolare

Având în vedere că senatorul Vergil Chiţac a participat la reuniunea Biroului Politic, toţi membrii Biroului Politic se vor izola la domiciliu. Toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze. Nu aşteptăm ancheta epidemiologică, atât timp cât există riscul, a declarat Orban.

El a spus că toţi miniştrii şi membri de partid prezenţi vineri la şedinţa conducerii liberale vor fi testaţi.
Vom fi la dispoziţia medicilor, pentru a se face ancheta cu toate persoanele cu care am intrat în contact. Eu, ca premier interimar, mă voi izola la Vila Lac, de unde voi lua toate deciziile. Miniştrii vom vedea unde se vor izola, până la sosirea rezultatelor. Le-am recomandat să nu aibă niciun contact cu niciun angajat, a precizat Orban, care a dat asigurări că miniştrii îşi vor exercita toate atribuţiile.

Read Previous

Site-ul stirioficiale.ro, lansat de Guvern pentru coronavirus

Read Next

Trump anunță urgenţă naţională în SUA, pe coronavirus