Sorin Hangan: Luați atitudine, domnule Radu Moldovan!

Marţi dimineaţă, primarul comunei Uriu, Petru Şerban, alături de câţiva angajaţi ai administraţiei locale au distrus geamurile și ușile unui bar din localitate care ar fi fost construit în urmă cu peste 20 de ani, fără autorizație de construcție.

Edilul a acţionat în acest mod, după ce în Consiliul local s-a adoptat o hotărâre care prevede desfiinţarea tuturor contrucţiilor ridicate ilegal pe raza comunei Uriu. Localul cu pricina însă, are noi proprietari de doar un an, iar administraţia locală nu a transmis nicio somaţie acestora în prealabil. Oamenii primăriei, cu însuţi primarul în frunte au tăbărât pur şi simplu cu toparele în mână şi au lăsat în urmă un dezastru.

 

Cu privire la acest incident, preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Bistriţa, Sorin Hangan, a luat atitudine, într-o postare pe Facebook, şi face apel la Radu Moldovan, preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud şi totodată preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, să nu treacă cu vederea astfel de fapte, în condiţiile în care primarul Petru Şerban este membru al Partidului Social-Democrat.

 

„Dacă v-ați uitat la televizor la ştirile de aseară, 27 iunie, şi azi, 28 iunie, ar trebui să încercați acelaşi sentiment ca şi mine. De ruşine. Ruşine că un primar al județului nostru s-a comportat ca un tâlhar la drumul mare! Un primar din Bistrița-Năsăud cu toporul în mână, distrugând un bar, este o imagine apocaliptică, de ev mediu, ce a făcut înconjurul țării şi nu numai.

Barbarismul, sub orice formă, chiar şi în baza unei hotărâri a Consiliului Local, nu poate fi acceptat într-o societate ce se bazează pe respectarea justiției. Acest precedent cu toporul în mână, în prezența unui minor, această instigare la distrugere şi violență mă duce cu gândul la faptul că domnul primar, într-un exces de nervi, poate ieşi cu toporul în stradă să facă dreptate!

Ceea ce este sfidător la cer este şi faptul că distrugerea respectivei locații s-a făcut sub atenta supraveghere a Poliției! Aceasta este dovada supremă că la Uriu primarul este stat în stat!

Vă rog domnule preşedinte să-mi explicați cum un primar poate conduce o comunitate dacă nu cunoaşte legile, el făcându-se vinovat în acest moment de cinci infracțiuni cu caracter penal, respectiv amenințare, lovire, distrugere de bunuri, furt calificat şi abuz în serviciu în dauna intereselor persoanei? Cum poate o asemenea persoană să atragă oprobiul public național asupra județului nostru fără ca dumneavoastră să luați atitudine? Vă cunosc de ceva timp şi, în afara diferendelor de ordin politic, v-am perceput ca un om drept vizavi de respectarea legalității, ați amendat mereu atitudinile violente şi ați susținut procesul democratic. A sosit momentul ca în calitatea de preşedinte al Consiliului Județean să luați atitudine! A sosit momentul să dezavuați comportamentul unui primar ce a făcut ca județul nostru să fie catalogat „ținutul uitat de timp”. Ar fi cazul să luați atitudine şi din calitatea de preşedinte de partid. Pentru că este de-al dumneavoastră, PSD”, a scris Sorin Hangan pe Facebook. 

 

 

Post-ul Sorin Hangan: Luați atitudine, domnule Radu Moldovan! apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More