SpaceX lansează marți racheta Falcon Heavy cu Tesla lui Elon Musk la bord. Vezi aici lansarea LIVE

SpaceX lansează marți racheta Falcon Heavy cu Tesla lui Elon Musk la bord. Vezi aici lansarea LIVE

Deşi nu va avea echipaj uman, la bordul său se va afla o încărcătură neobişnuită: o maşină electrică Tesla Roadster produsă de Elon Musk, directorul executiv al SpaceX şi Tesla. Acesta a precizat că îi place ideea ca mașina sa personală să fie descoperită în spațiu peste milioane de ani de o rasă extraterestră.

În cazul în care lansarea va fi încununată de succes, Falcon Heavy va cea mai mare şi cea mai puternică rachetă lansată după Saturn V, racheta folosită în misiunile Apollo care i-a dus pe astronauţii NASA pe Lună. Aceasta va marca de asemenea prima aterizare înapoi pe Pământ a celor trei trepte propulsoare reutilizabile pentru rachete.

LANSAREA VA PUTEA FI URMĂRITĂ LIVE ÎN CLIPUL DE MAI JOS, DUPĂ ORA 20, ORA ROMÂNIEI:

De asemenea, Musk a publicat pe Instagram o fotografie cu maşina Telsa Roadster ataşată de o porţiune a rachetei având în scaunul şoferului un manechin îmbrăcat în costum de astronaut. În timpul procedurii de decolare din maşină va răsuna melodia ″Space Oddity″⁣ a lui David Bowie, în speranţa că racheta va fi pe drumul cel bun.

Compania a declarat că Falcon Heavy îşi va înscrie încărcătura – bolidul Tesla Roadster – pe o traiectorie eliptică ce se va afla la un moment la aceeaşi distanţă faţă de Soare ca şi Marte. Potrivit lui Musk, dacă lansarea va reuşi, maşina va călători în spaţiul îndepărtat miliarde de ani.

Lansarea Falcon Heavy reprezintă un eveniment mult-aşteptat de ani buni. Musk a anunţat că aceasta se află în lucru începând din 2011.
Sursa: Agerpres

falcon-heavy
Mașina personală a lui Elon Musk, un Tesla roadster de culoare roșie, va ajunge în spațiu, la bordul celei mai puternice rachete din lume, Falcon Heavy dezvotată de SpaceX.

Potrivit Profit.ro, super-racheta Falcon Heavy dezvoltată de SpaceX, companie fondată și condusă de antreprenorul american E…

Publicat la Tue, 06 Feb 2018 13:37:59 +0000

ARADON Aufmacher Liste

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More