Știri din diasporă

Stelică Iacob, mare mafiot în Cosa Nostra, arestat la Buzău

Iacob Stelică, mare mafiot în Cosa Nostra

Autoritățile italiene au anunțat capturarea unui mare gangster din Cosa Nostra la Buzău, un român pe nume Iacob Stelică. Tânărul de 34 de ani era deja subiectul unui mandat european de arestare.

Astfel, polițiștii Unității de Investigare a Comandamentului Provincial din Trapani, însoțiți de o echipă task force a autorităților române, l-au arestat la Buzău pe Stelică Iacob, un tânăr de 34 de ani, pentru o presupusă participare la o asociație de tip mafiot, în cadrul căreia ar fi extorcat prin fapte cu violență mai multe persoane.

Marele gangster Stelică se ascundea la Buzău

Localizarea lui Stelică Iacob a fost posibilă datorită colaborării strânse a Carabinierii din Trapani cu Serviciul Internațional de Cooperare Polițională al Direcției Centrale a Poliției Criminale și a personalului poliției române în cadrul unui grup de lucru dedicat capturarii de fugari, divizia S.I.R.E.N.E, informează newsicilia.it.

Autoritățile române: “Poliţiştii de investigaţii criminale din Buzău au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni cu violență ce ar fi fost comise pe teritoriul Italiei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin cooperarea cu polițistul român aflat în misiune la Serviciul de Cooperare Poliţienească Internaţională Italia.La data de 21 septembrie a.c., poliţişti de investigatii criminale şi o grupa S.A.S. din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au demarat activitățile pentru depistarea şi prinderea unui buzoian de 34 de ani, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile italiene în data de 20 septembrie a.c.. Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind ireperabil din data de 5 martie a.c. în timpul unei operațiuni antimafie desfăsurată de Comandamentul Provincial de Carabinieri Tripani”

Stelică Iacob este acuzat că a făcut parte din organizația mafiotă Cosa Nostra și, în special, că a fost inclus în structura sa operațională pe teritoriul Municipiului Favignana, în cadrul căreia a oferit o asistență largă membrilor organizației din Trapani, a asigurat confidențialitatea întâlnirilor organizate pe insula menționată și a desfășurat acte de intimidare pentru a garanta interesele antreprenoriale ale asociației criminale.

În urma arestării, Stelică a fost dusă în arestul Poliției Române, în așteptarea extrădării către Italia.