Știri pe scurt

Un adolescent din comuna arădeană Bârsa este cercetat penal, după ce a furat diverse bunuri din trei autoturisme parcate în orașul Sebiș.

IPJ Arad a informat că polițiștii orașului Sebiș au identificat un tânăr, de 17 ani, din Bârsa, care în noaptea de 3/4 iunie, ar fi sustras cheile de contact și diferite bunuri (ochelari de soare, un GPS, un dispozitiv bluetooth și un cititor de carduri) din trei autoturisme lăsate neasigurate de proprietari. Mașinile erau parcate pe raza orașului Sebiș. De asemenea, tânărul a distrus contactul unuia din autoturisme, pentru a se putea deplasa cu el. Pe numele adolescentului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și distrugere. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a tânărului.

Trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Claudiu Dorin Olariu, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Din probatoriul  administrat în cauză  a rezultat că, în ziua de 2 ianuarie, bărbatul s-a aflat în localitatea Corbeşti din județulArad, unde s-a  urcat la volanul unui autoturism Mitsubishi, intenţionând să ajungă în satul Căzăneşti, comuna Vaţa  de Jos,  județul Hunedoara. Pe  raza  localității Roşia  Nouă, bărbatul a fost  oprit de un  echipaj  de  poliţie, ocazie cu care s-a constatat că autovehiculul nu este înmatriculat în  circulaţie şi că cel aflat la volan nu posedă permis de conducere pentru nici o  categorie de  autovehicule. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Lipova.

Urmăriți depistați la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi bărbați pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea şi mandate europene de arestare. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota a fost reținut Marian G., de 25 de ani, din judeţul Dolj. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autoritățile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere și furt şi are de executat o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni. La acelaşi punct de trecere a frontierei a fost identificat și Claudiu N., de 33 de ani, din judeţul Hunedoara. Pe numele bărbatului era emis, de autorităţile din Luxemburg, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi are de executat o pedeapsă de 10 ani.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 222 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 110.000 de lei. Dintre acestea, 68 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 154 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 23 permise de conducere şi 12 certificate de înmatriculare.

The post Știri pe scurt appeared first on Actualitati-Arad.

Actualitati-Arad

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More