STUDIU: Gamerii rezistă mai mult în pat şi sunt mai inteligenţi (Jocuri)

În cazul bărbaţilor care se joacă pe computer în fiecare zi cel puţin o oră sunt şanse mai mici să ejaculeze prematur în timpul actului sexual, potrivit unui studiu pilot realizat de cercetători de la Universitatea Sapienza din Roma. Acest lucru se întâmplă deoarece gamerii împătimiţi au o dorinţă mai redusă de a face sex. Se speculează că acest lucru se întâmplă deoarece la cei care se joacă pe computere, console sau dispozitive mobile se înregistrează niveluri mai ridicate de dopamină – hormonul plăcerii. Această substanţă se eliberează şi în timpul actului sexual.

 

Potrivit unui studiu, mai mult de un miliard de oameni se joacă jocuri video în fiecare an.

 

Pentru cercetare au fost chestionaţi 396 de bărbaţi cu vârste cu prinse între 18 şi 50 de ani. Dintre aceştia, mai mult de două treimi au spus că sunt gameri. Apoi, toţi au răspuns la mai multe întrebări legate de jocurile video şi viaţa sexuală, iar răspunsurile lor au fost analizate.

 

Andrea Sansone, cel care a condus cercetarea, a declarat că bărbaţii nu trebuie să exagereze cu jocurile video, deoarece acestea pot avea consecinţe negative asupra „celor mai intime momente ale vieţilor lor”.

Mai mult, jocuri precum Minecraft sau Lara Croft pot dezvolta inteligenţa tinerilor, potrivit unui studiu recent realizat de Universitatea din Glasgow. Asta deoarece jocurile video îi ajută pe tineri să îşi devolte abilităţile de comunicare şi să aibă o gândire versatilă.

 

Totuşi, alte studii au descoperit şi efecte negative ale jocurilor video: acestea ar afecta somnul şi i-ar face pe utilizatori mai violenţi.

 

 

 

(…)

Cuvinte cheie: studiu, act sexual, jocuri video, sex

Subiecte asemănătoare:
» O cunoscută actriţă de filme pentru adulţi renunţă la meserie pentru jocurile video
» Doar 20% dintre americani vor mai deţine o maşină personală în 2030? Greu de crezut. Iată de ce Uber nu va înlocui atât de repede automobilele
» Efectele pe care le au asupra copiilor mici ecranele tactile [STUDIU]
» Numele neaşteptat care apare în fruntea topului companiilor cu cele mai mari venituri din jocuri video în 2016
» Cel mai mic mediu de stocare din lume: un singur atom

Articol original – STUDIU: Gamerii rezistă mai mult în pat şi sunt mai inteligenţi, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More