Stiri

Sudul litoralului, în ruine

Mai sunt doar două săptămâni până la 1 iunie când începe vara cu adevărat, iar litoralul românesc este neprimitor. Și asta pentru că nu există nimic care să-i facă să reacționeze pe cei din zona lui de sud, transformată într-o adevărată ruină. Multe dintre clădirile emblemă, în care aveau acces doar turiști străini, sunt acum sunt lăsate la voia întâmplării, fiind doar un loc de care turiștii fug.

În stațiuni precum, Neptun, Venus, Jupiter sau Cap Aurora, genul acesta de peisaj se întâlnește la tot pasul. Munți de gunoaie, printre clădiri abandonate, care par să se prăvălească în orice moment. Construcțiile au rămas fără geamuri și instalații electrice…iar nici măcar zidurile nu mai sunt ce-au fost. Aceste clădiri au fost cândva de lux. Litoralul arăta cu totul altfel în anii săi de glorie…

În sudul rivierei, la tot pasul dai peste clădiri în ruină, acoperite cu placaje și plase verzi, pentru a preveni ca zidurile, sau ce a mai rămas din ele, să nu cadă pe trecătorii din zonă. Unele au fost oficii postale, altele restaurante de lux.

Chiar și imobilele care aparțin companiilor de stat sunt asemănătoare. Sediul Poștei Române a fost abandonat acum cinci ani de zile și lăsat pradă hoților care au furat de aici tot ce au putut.

Multe dintre clădirile emblemă, unde aveau acces doar turiști străini, sunt acum în stare avansată de degradare, iar hoții fură până și căramizile din pereți sau ce au mai rămas din ei. Un șantier părăsit, unde nici măcar autoritățile nu găsesc un responsabil cu care să discute.

Pentru a transforma aceste clădiri în locuri decente, sunt necesare investiții uriașe, însă odată rezlvată această problemă, sudul litoralului va putea intra în competiție cu stațiunea Mamaia, care s-a departat vizibil de restul rivierei românești.

În urmă cu mai bine de zece ani, sudul litoralului făcea concurență cu Mamaia de la la capitolul distracții și turiști cu bani. Străzile și plajele erau arhipline de mașini scumpe. Acum stațiunile și-au pierdut mult din farmec…

Redactor: Oana Jărloianu

The post Sudul litoralului, în ruine appeared first on Litoral TV.

Litoral TV