Tânărul care a înjunghiat un clujean în fața unui magazin, a scăpat de arest

În această vară, judecătorii de la Tribunalul Cluj au dispus arestarea unui tânăr de 21 de ani din localitatea Jucu. Marcel Vlad Chita este acuzat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, că în luna iunie l-a lovit cu un cuțit, de patru ori, pe un alt bărbat care i-a atras atenția că a aruncat gunoiul pe jos.

Citește și: Clujean înjunghiat în fața unui magazin de un tânăr de 21 de ani. Motivul este incredibil

După ce a stat o lună la Penitenciarul Gherla, în iulie Curtea de Apel Cluj l-a trimis în arest la domiciliu.Ulterior, în 18 octombrie, Tribunalul Cluj i-a menținut acestuia măsura preventivă a arestului la domiciliu, însă Marcel Vlad Chita a contestat această decizie, iar Curtea de Apel Cluj l-a scăpat de arest, înlocuindu-i măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. 

”Admite contestaţia formulată de către inculpatul CMV împotriva încheierii penale nr. 165/11 octombrie 2017 pronunţată de către Tribunalulul Cluj pe care o desfiinţează în întregime. În baza art. 242 al. 2 din C.p.p. admite cererea formulată de către inculpatul CMV de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În baza art. 215 al. 1 şi 2 din C.p.p. inculpatul va respecta următoarele obligaţii şi măsuri, pe toată perioada controlului judiciar:

– se va prezenta în faţa organelor judiciare ori de câte ori va fi chemat;

– va informa de îndată instanţa de judecată în faţa căreia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

– se va prezenta la IPJ Cluj, organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie;

– să nu depşească teritoriul României, fără încuviinţarea instanţei de judecată; Atrage atenţia inculpatului că nerespectarea obligaţiilor şi măsurilor poate atrage înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive sau cu măsura arestului la domiciliu. Copie a minutei se comunică inculpatului şi autorităţilor prev. de art. 215 al. 5 din C.p.p. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în soluția dată de Curtea de Apel Cluj din 23 octombrie.

 

 

Post-ul Tânărul care a înjunghiat un clujean în fața unui magazin, a scăpat de arest apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Ziar Gazeta de Cluj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More