Tariceanu cere CCR imunitate la furt prin Hotarari de Guvern, precedent extrem de periculos. Facem apel la CCR sa respinga solicitarea

Am luat act cu stupefactie de decizia presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, de a sesiza Curtea Constitutionala cu privire la cazul Belina, fata de care a fost declansata o ancheta penala referitoare la modalitatea in care a fost transferata aceasta proprietate. Atragem atentia asupra obiectivului real urmarit de dnul Tariceanu si semnificatiei gestului sau, care este de o absurditate juridica fara precedent.

Practic, folosind cazul Belina drept prilej, Calin Popescu Tariceanu solicita Curtii Constitutionale validarea unui regim de imunitate acordata pentru emiterea Hotararilor de Guvern. Astfel, orice ilegalitate s-ar comite prin emiterea unei HG, nimeni sa nu raspunda pentru eventuala incalcare a legii sau pentru prejudiciul cauzat.

Validarea unei astfel de interpretari deschide calea unor abuzuri de neimaginat in legatura cu resursele publice, fie ca este vorba de proprietati sau ca este vorba de fonduri publice. Asadar, daca i s-ar da curs solicitarii dnului Tariceanu, de a doua zi Guvernul PSD-ALDE nu ar mai fi ingradit cu nimic ca prin Hotarare de Guvern sa opereze orice deturnare de fonduri publice sau proprietati pofteste.

In mod fundamental, Romania este stat de drept, iar sanctiunea pentru incalcarea legilor in vigoare nu trebuie sa ocoleasca pe nimeni. Facem, de pe acum, un apel public fata de judecatorii Curtii Constitutionale sa respinga ca inadmisibila sesizarea anuntata de Calin Popescu Tariceanu. Iresponsabilitatea domniei sale a atins o limita greu de imaginat pentru orice tara a Uniunii Europene. Totodata, protestam fata maniera antidemocratica si abuziva in care presedintele Senatului procedeaza, considerand functia detinuta ca fiind o demnitate personala, pe care o foloseste in interesul ilegitim al aliatilor sai politici.

Ludovic Orban
Presedintele PNL

The post Tariceanu cere CCR imunitate la furt prin Hotarari de Guvern, precedent extrem de periculos. Facem apel la CCR sa respinga solicitarea appeared first on ZiarMM.

ZiarMM

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More