Știri județul Brașov

Tentative eșuate de înșelăciune prin metoda Accidentul

sursa

Tentative eșuate de înșelăciune prin metoda Accidentul

La data de 2.01.2019, IPJ Brasov a fost sesizat cu privire la faptul ca trei femei cu varste de 86, 82 respectiv 65 ani, ar fi fost contactate pe postul telefonic fix de persoane necunoscute care, prin prezentarea ca adevarate a unor fapte mincinoase, ar fi incercat sa le induca in eroare in scopul de a le determina sa predea diferite sume de bani (10.000 lire, respectiv 20.000 euro).

In toate cele trei cazuri autorii le-ar fi expus persoanelor vatamate faptul ca fiul lor ar fi accidentat o persoana pe trecerea pentru pietoni si pentru a nu fi arestat ar trebui sa plateasca suma de bani. Femeile in cauza au dat dovada de vigilenta si nu au dat crezare povestii spuse de persoana care le-a sunat. Acestea au luat legatura cu fiii lor si au realizat faptul ca au fost duse in eroare. Au anuntat de indata organele de politie care au demarat cercetari in vederea identificarii autorilor si tragerii lor la raspundere penala”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, subcomisar Alina Ivan.

Au fost intocmite dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la inselaciune, instrumentate sub coordonarea unitatii de parchet competente in care se va propune solutie legala la finalizarea verificarilor.

Loading…