Titlu onorific acordat de ISU Bistrița către unui paramedic ce a salvat două vieți

În timp ce se întorcea de la un curs de prim ajutor un bărbat a reușit să ajungă înaintea echipajelor de intervenție și a acordat ajutor a două victime aflate într-o mașină avariată.

Conducătorul auto, o femeie, avea membrele inferioare prinse în caroseria autovehiculului, iar pasagerul, prezenta traumatisme și leziuni grave.

Salvatorul bistrițean a pătruns în autoturism pentru a verifica starea celor două victime și, cu ajutorul colegului pompier și unui echipaj SAJ, a reușit extragerea bărbatului din autoturismul implicat în accident. Cea de-a doua victimă, rămasă încarcerată, a putut fi extrasă doar cu ajutorul echipajului de descarcerare, însă, până la sosirea acestuia, el a reușit să o stabilizeze.

ISU Bistrița a anunțat: ”În uniformă sau în haine obişnuite, în tura de serviciu sau în timpul liber, pompierii salvatori sunt eroii anonimi care vin în ajutorul semenilor, ori de câte ori aceştia se găsesc în situaţii limită. Unul dintre ei este şi plutonierul major Cătălin Moldovan, din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, care alături de alt paramedic bistrițean, plutonierul major Acu Ambrozie, a salvat viaţa a două persoane implicate într-un accident rutier grav, produs pe raza localității Bonțida din județul Cluj”.

”Din acel moment, s-a creat o legătură de suflet între salvator și cele două persoane, care astăzi trăiesc datorită lui și și-au revenit în totalitate. La două luni după cumplitul accident, acestea au luat legătura cu colegul nostru, mulțumindu-i pentru tot ceea ce a făcut pentru a le salva. De la începutul carierei militare în domeniul situaţiilor de urgenţă, acesta a reuşit să ducă la bun sfârşit sute de intervenţii în urma cărora tot atâtea persoane au fost salvate, fiind unul din cei mai apreciați paramedici din comunitatea noastră. Suntem onorați că, din miile de salvatori români, paramedicul bistriţean a fost desemnat Salvatorul de onoare al anului 2017”, a menționat ISU Bistrița.

Post-ul Titlu onorific acordat de ISU Bistrița către unui paramedic ce a salvat două vieți apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More