AVERTISMENT: Traficanții de IMIGRANȚI își fac reclamă pe FACEBOOK! Cum sunt ademenite persoanele disperate să ajungă în EUROPA (VIDEO)

La prima vedere, paginile de Facebook par a fi reclame ale unor agenții de turism. Însă, după ce analizezi sfaturile date “turiștilor”, descoperi că nu sunt oferte pentru sejururi la Londra, Paris sau Atena. De fapt, traficanții de IMIGRANȚI își fac reclamă pe FACEBOOK, oferinde călătorii “sigure” sirienilor şi irakienilor disperaţi să ajungă în Europa, în schimbul a mii de euro!

Jurnaliștii britanici de la Daily Mail au descoperit câteva astfel de pagini pe Facebook. Traficanţii de persoane vor să profite de pe urma familiilor din clasa de mijloc care sunt dispuse să rişte economiile pentru promisiunea unei călătorii “sigure” spre țările bogate din Europa.

Din păcate, în spatele acestor promisiuni, se află însă realitatea traficului de persoane din 2015, în care mii de oameni au murit până acum, încercând să traverseze ilegal Mediterana, la bordul unor ambarcațiuni supraaglomerate.

Promisiunea unor călătorii cu un iaht de lux

Una dintre pagini, numită “Călătorie sigură din Turcia în Grecia”, le spune potenţialilor clienţi că se vor îmbarca pe un iaht de lux, de 40 de metri lungime, numit Orient Bosphorus, în portul turc Izmir.

Traficanții de IMIGRANȚI își fac reclamă pe FACEBOOK

Dacă vor să urce pe navă trebuie să plătească în jur de 3.500 de euro de persoană, nu au voie să vină cu bagaje și nici să poarte văl musulman. Trebuie să aibă la ei doar camere de fotografiat digitale şi laptopuri, pentru a părea că sunt turişti occidentali.

Când jurnaliștii britanici au contactat proprietarii iahtului, aceștia au spus că vasul este folosit doar pentru plimbări romantice și că nu a fost ancorat vreodată în Izmir.

7.500 de euro / persoană, cu camionul

Oferta traficanților merge mai departe: dacă refugiații plătesc încă 7.500 de euro de persoană, pot călători timp de două zile cu camionul până în Austria! În realitate, ambele rute sunt mortale, dacă ne gândim la miile de refugiați care au murit înecați în Mediterană sau la cei 71 de oameni găsiți morți într-un camion frigorific, în Austria.

1

Traficanții au o soluție și pentru cei care nu au documente de călătorie valide: le oferă paşapoarte false, la preţuri îpornind de la 900 de euro/documentul, în timp ce vizele – falsificate și ele – pentru ţări din Europa Occidentală pot costa încă câteva mii de euro bucata, în funcție de țara de destinație.

2.700 de refugiați au traversat sâmbătă frontiera sârbo-ungară

În ciuda gardului de sârmă ghimpată, refugiații continuă să intre în număr mare în Ungaria pe la frontiera sârbo-ungară, numai sâmbătă 2.700 de imigranți ilegali reușind să pătrundă în țara vecină, potrivit cifrelor date publicității duminică de poliția ungară.

Circa “2.700 de persoane au traversat ilegal frontiera sârbo-ungară sâmbătă”, a anunțat poliția ungară într-un comunicat. “Situația este calmă duminică dimineața, nu au existat incidente în noaptea de sâmbătă spre duminică”, se mai menționează în comunicat.

La Budapesta, câteva mii de refugiați provenind în principal din Siria, stau în gara Keleti și așteaptă să poată părăsi Ungaria, cu destinația Germania. Însă autoritățile ungare nu-i lasă să se îmbarce decât în trenuri care pleacă spre taberele de refugiați de la Debrecen sau Bicske. “Vrem să plecăm!” și “Germania!” — se putea citi pe mai multe pancarte afișate de imigranți.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More